Pigmentvlekken

Last van pigmentvlekken?

Vervelende pigmentvlekken verwijderen door middel van een behandelplan op maat. Tijdens het eerste consult analyseren we de huid en bekijken we welke behandeling en eventuele producten het beste bij uw huid en wensen passen.

Alles over pigmentvlekken

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigment is een huideigen kleurstof die kleur geeft aan haar, de iris van het oog en de huid. De pigmentcellen in de huid (melanocyten) maken melanine aan. Dit is een kleurstof die de kleur van uw huid bepaald. De functies van pigmentcellen zijn behalve het bepalen van de huidskleur ook het beschermen van de huid tegen schadelijke ultraviolette (UV) stralen. Onder invloed van UV- straling neemt het aantal werkzame pigmentcellen en de aanmaak van pigment toe. Het resultaat is een bruine verkleuring van de huid. De grote en intensiteit van de pigmentvlek kan per persoon verschillen. Het kan behoorlijk vervelend zijn als u last heeft van een ernstige vorm.

pigmentvlekken

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Pigmentvlekken (licht of donker) ontstaan doordat de aanmaak van pigment of melanine in de war of verstoord is. Of gewoon omdat het proces van melanine-aanmaak niet gelijkmatig verloopt. Deze vlekken zijn doorgaans onschuldig en gelukkig erg goed te behandelen. Vaak ontstaat een pigmentvlek op plaatsen die veel aan de zon worden blootgesteld. Grote kans dat u een pigmentvlek aantreft op bijvoorbeeld uw gezicht of handen. Armen en decolleté zijn ook grote kanshebbers. Pigmentophoping kan meerdere oorzaken hebben. Het kan een huidirritatie zijn of een hormonale oorzaak. Overmatige blootstelling aan de zon is uiteraard ook een boosdoener.

Pigmentvlekken in het gelaat laten verwijderen met een laser

Wat kan ik zelf doen tegen pigmentvlekken?

Pigmentvlekken vragen om een professionele behandeling. Toch zijn er een aantal dingen die u kunt doen om het de pigmentvlekken te beschermen of te maskeren. Gebruik ten alle tijden een goede zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. Indien het een kleinere pigmentvlek betreft kunt u het indien gewenst maskeren met een goede foundation. Maak aan het einde van de dag de huid weer goed schoon en zorg voor een goed hydraterende crème.

Pigmentvlekken moet je goed beschermen tegen de zon doormiddel van zonnebrandcrème

Welke behandeling tegen pigmentvlekken past bij u?

Bij Dorien.nl hebben we verschillende behandelingen die we kunnen inzetten om pigmentvlekken te verminderen, of zelfs helemaal te verwijderen.

Tijdens een consult gesprek zal de huid en de pigmentvlekken worden geanalyseerd en zal duidelijk worden welke behandeling het beste bij uw huid past. Hierdoor krijgt u een persoonlijk behandelplan die specifiek is toegespitst op uw huid en pigmentvlekken.

Al onze behandelingen worden uitgevoerd met onze eigen unieke productlijn die speciaal ontwikkeld zijn om specifieke huidproblemen aan te pakken, waaronder het verminderen van pigment- en ouderdomsvlekken. Zoals de Supreme Brightening Cream.

Bekijk hieronder de behandelingen en producten die we kunnen inzetten om pigmentvlekken te verminderen:

Veelgestelde vragen

Plan een gratis consult

Vul uw gegevens in, dan zullen wij vervolgens telefonisch contact met u opnemen voor het definitief inplannen van een eerste consult.
Naam(Vereist)
Toestemming(Vereist)
Ja, ik wil de laatste acties, nieuwe producten en persoonlijke tips ontvangen.
Breedex Libelle rtl4 Huid Specialist

We zijn er voor u

Bij Dorien doen we er alles aan om u te laten stralen. Voor én na uw behandeling.

30+ jaar ervaring

Wij zijn een team van zeer ervaren & deskundige huidspecialisten. U wordt persoonlijk ontvangen.

Gratis consult

Al meer dan 250.000+ behandelingen uitgevoerd. Wij doen alles voor uw huid

Kom een keer langs

We starten altijd met een consultgesprek om uw wensen te bespreken. Deze is gratis.