Pigmentvlekken

Wilt u af van uw pigmentvlekken?

Vervelende pigmentvlekken verwijderen met behulp van een behandelplan op maat. Tijdens een eerste gratis consult analyseren we de huid en bekijken we welke behandeling en eventuele producten het beste bij uw huid en wensen passen.

Alles over pigmentvlekken

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigment is een huideigen kleurstof die kleur geeft aan haar, de iris van het oog en de huid. De pigmentcellen in de huid (melanocyten) maken melanine aan. Dit is een kleurstof die de kleur van uw huid bepaald. De pigmentcellen hebben een aandeel in het bepalen van de huidskleur én beschermen de huid tegen schadelijke ultraviolette (UV) stralen. Onder invloed van UV- straling neemt het aantal werkzame pigmentcellen en de aanmaak van pigment toe. Hierdoor kan een bruine verkleuring van de huid ontstaan; een pigmentvlek. De grote en intensiteit van pigmentvlekken verschillen per persoon. Het kan behoorlijk vervelend zijn als u last heeft van een ernstige vorm en bijvoorbeeld invloed hebben op uw zelfvertrouwen. Gelukkig zijn onze specialisten tegenwoordig in staat om de pigmentvlekken te verwijderen.

pigmentvlekken verwijderen

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Pigmentvlekken (licht of donker) ontstaan doordat de aanmaak van pigment of melanine in de war of verstoord is. Of gewoon omdat het proces van melanine-aanmaak niet gelijkmatig verloopt. Deze vlekken zijn doorgaans onschuldig en gelukkig erg goed te behandelen. De vlekken ontstaan op plaatsen die veel aan de zon worden blootgesteld. Pigmentvlekken worden ook wel zonnevlekken genoemd. Grote kans dat u een pigmentvlek aantreft op bijvoorbeeld uw gezicht of handen. Armen en decolleté zijn ook grote kanshebbers. Pigmentophoping kan meerdere oorzaken hebben. Naast de zon zijn huidirritaties en hormonen ook oorzaken van deze vlekken.

Pigmentvlekken in het gelaat laten verwijderen met een laser

Kan ik zelf mijn pigmentvlekken verwijderen?

Het verwijderen van pigmentvlekken vraagt om een professionele behandeling. Toch zijn er een aantal dingen die u kunt doen om het de pigmentvlekken te beschermen of te maskeren. Gebruik ten alle tijden een goede zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor (SPF). Indien het een kleinere pigmentvlek betreft kunt u het maskeren met een goede foundation. Maak aan het einde van de dag de huid weer goed schoon en zorg voor een goed hydraterende crème.

Pigmentvlekken moet je goed beschermen tegen de zon doormiddel van zonnebrandcrème

Pigmentvlekken verwijderen: welke behandeling past bij u?

Maak een gratis consult afspraak om een behandeling op maat voor u af te stemmen.

Bij Dorien.nl zetten we verschillende behandelingen in om pigmentvlekken te verminderen, of zelfs helemaal te verwijderen. Tijdens een gratis consultgesprek wordt uw huid geanalyseerd en zal duidelijk worden welke behandeling het beste bij uw huid past. Hierdoor krijgt u een persoonlijk behandelplan die specifiek is toegespitst op uw huid en pigmentvlekken.

Bekijk hieronder de behandelingen en producten die we kunnen inzetten om pigmentvlekken te verminderen:

Veelgestelde vragen over pigmentvlekken

 • Kan ik pigmentvlekken voorkomen?
  Ja, het is mogelijk om pigmentvlekken gedeeltelijk te voorkomen of hun ontwikkeling te verminderen door enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Hier zijn enkele tips om pigmentvlekken te helpen voorkomen:
  • Zonbescherming: Een van de belangrijkste oorzaken van pigmentvlekken is blootstelling aan de zon. Gebruik altijd zonnebrandcrème met een breed spectrum (beschermt tegen UVA- en UVB-stralen) met een hoge SPF factor, zelfs op bewolkte dagen.
  • Vermijd de zon tijdens piekuren: Probeer de zon te vermijden wanneer deze het sterkst is, meestal tussen 10 uur ’s ochtends en 4 uur ’s middags. Dit zijn de tijden waarop de zonnestraling het intensiefst is.
  • Gebruik antioxidantrijke huidverzorging: Producten met antioxidanten, zoals vitamine C, kunnen helpen bij het beschermen van de huid tegen schade door vrije radicalen, die pigmentvlekken kunnen veroorzaken.
  • Wees voorzichtig met huidbehandelingen: Sommige huidbehandelingen, zoals chemische peelings, kunnen pigmentatieproblemen veroorzaken of verergeren.
  • Behandel huidirritaties en ontstekingen: Huidirritaties en ontstekingen kunnen leiden tot post-inflammatoire hyperpigmentatie, wat donkere vlekken op de huid kan veroorzaken.
  Het is belangrijk om te onthouden dat sommige mensen van nature meer vatbaar zijn voor het ontwikkelen van pigmentvlekken dan anderen, vooral mensen met een lichte huidskleur.
 • Welke vitamine is goed tegen pigmentvlekken?
  Er is geen specifieke vitamine die direct bekend staat als een geneesmiddel tegen pigmentvlekken. Pigmentvlekken worden meestal veroorzaakt door een overproductie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor het kleuren van de huid. Er zijn echter bepaalde vitamines en antioxidanten die kunnen helpen om de huid gezond te houden en de vorming van pigmentvlekken te verminderen:
  • Vitamine C: Deze krachtige antioxidant helpt de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen en kan de aanmaak van melanine verminderen. Het kan ook helpen bij het verhelderen van de huid en het verminderen van bestaande pigmentvlekken.
  • Vitamine E: Net als vitamine C is vitamine E een antioxidant die kan helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het bevorderen van een gezonde huid. Het kan de huidskleur egaliseren en de teint verbeteren.
  • Niacinamide (vitamine B3): Niacinamide kan de productie van melanine remmen en helpt bij het verminderen van pigmentvlekken en een ongelijkmatige teint.
  • Vitamine A (retinol): Vitamine A kan helpen bij het verminderen van pigmentatieproblemen door het versnellen van de celvernieuwing en het bevorderen van een gezonde huid.
 • Zijn pigmentvlekken gevaarlijk?
  In principe zijn pigmentvlekken niet gevaarlijk. Denk bijvoorbeeld aan ‘ouderdomsvlekken’, een zwangerschapsmasker of pigmentvlekken die door beschadigingen van de huid zijn ontstaan. Houd ze wel goed in de gaten, want ze zijn meer vatbaar dan de normale huid om zich tot melanoom te ontwikkelen.
 • Kan ik zelf pigmentvlekken verminderen?
  Ja, u kunt pigmentvlekken verminderen door gebruik te maken van onze speciale Supreme Brightening Cream. Deze crème is geformuleerd met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten die de overproductie van melanine in de huid reguleren, waardoor de vlekken geleidelijk vervagen. Het is een gemakkelijke en veilige manier om thuis aan de slag te gaan met het verminderen van pigmentvlekken. Als u echter een meer intensieve aanpak wenst en pigmentvlekken volledig wilt verwijderen, bieden wij zeer effectieve behandelingen aan in onze salon. Onze ervaren specialisten maken gebruik van geavanceerde technologieën en hoogwaardige producten om pigmentvlekken gericht aan te pakken en uw huid te verjongen.
 • Hoe kan ik mijn pigmentvlekken laten verwijderen?
  Afhankelijk van de aard en ernst van uw pigmentvlekken kijken we welke behandeling het beste bij uw huid past. Dorien.nl biedt verschillende behandelingen aan die pigmentvlekken kunnen verminderen of verwijderen, waaronder:
  • Plasma lift
  • Harmony XL
  • Microdermabrasie / Ultra
  • T-Away

Plan een gratis consult

Een gratis consult is binnen 3 stappen gepland:

1. Vul onderstaand formulier in

2. Wij bellen u op het aangegeven moment voor een korte telefonische intake en het inplannen van de afspraak

3. U komt bij ons in de salon in Druten langs voor het gratis consult met een van onze specialisten.
Naam(Vereist)
Welke dagen bent u het beste telefonisch bereikbaar?
We bellen u wanneer het u uitkomt voor een korte telefonische intake en om het gratis consult in te plannen.
Welk dagdeel kunnen wij u het beste bellen?
Ja, ik wil de laatste acties, nieuwe producten en persoonlijke tips ontvangen.
Breedex Libelle rtl4 Huid Specialist

We zijn er voor u

Bij Dorien doen we er alles aan om u te laten stralen. Voor én na uw behandeling.

30+ jaar ervaring

Wij zijn een team van zeer ervaren & deskundige huidspecialisten. U wordt persoonlijk ontvangen.

Gratis consult

Al meer dan 250.000+ behandelingen uitgevoerd. Wij doen alles voor uw huid

Kom een keer langs

We starten altijd met een consultgesprek om uw wensen te bespreken. Deze is gratis.