Acne

Heeft u last van acne?

Neem afscheid van acne door middel van een behandelplan op maat. Tijdens het consultgesprek analyseren we de huid en bekijken we welke behandeling en eventuele producten het beste bij uw huid en wensen passen.

Alles over acne

Heeft u soms ook last van acne?

Heel vervelend, maar u bent zeker niet alleen! Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen ter wereld. Veel mensen die last hebben van acne voelen zich ongemakkelijk bij deze huidaandoening en omschrijven acne als een van de meest vervelende kwaaltjes. Elk persoon heeft talgklieren. Bij de een zijn ze wat gevoeliger voor infecties dan bij de ander. Deze talgklieren zitten overal op het lichaam. Het beperkt zich dus niet alleen tot het gezicht. Acne kan overal op het lichaam voorkomen. Veel voorkomende plaatsen zijn het gelaat, de borst, de billen en de rug. De heftigheid kan per persoon verschillen.

Acne is een vervelend huidprobleem

Wat is acne eigenlijk?

Acne is in beginsel een complex proces. Het eindresultaat is eigenlijk niet meer dan een ontsteking van de talgklieren en de lederhuid. De klieren produceren overmatig talg, welke gaan ontsteken. Het ziet er vervelend en onverzorgd uit en kan bovendien erg pijnlijk zijn. De een heeft er alleen tijdens de pubertijd last van, de ander ook de jaren erna. Acne kan zich beperken van een ‘pukkeltje’ op het gelaat, tot een zeer ernstige vorm. Bij ernstige gevallen is een groot deel van het huidoppervlak ontstoken.

Acne behandeling voor en na foto

Acne, wat kunt u eraan doen?

Voorkomen is beter dan genezen! Probeer een gezonde levensstijl na te leven. Indien acne zich toch voordoet; start tijdig een behandeling. Peuter niet aan de pukkeltjes, maar laat het met rust. Gebruik liever geen make-up. Reinig en verzorg uw huid goed. Acne kan worden veroorzaakt door een hormonale verandering in het lichaam, stress kan een aanjager zijn. Vermijd zoveel mogelijk stress factoren. Eet daarnaast zo gezond mogelijk. Probeer met name zoveel mogelijk natuurlijke producten te gebruiken, vermijd de zogenaamde ”snelle suikers” en fastfood.

een goede huidverzorging is belangrijk tegen acne

Welke acne behandeling past het beste bij u?

Bij Dorien.nl hebben we verschillende behandelingen die we kunnen inzetten bij acne problemen.

De huidspecialist zal tijdens een consult gesprek uw acne analyseren. In overleg zal er een persoonlijk behandelplan gemaakt worden en bekeken worden welke behandeling het beste bij de huid en acne past. U krijgt een persoonlijk behandelplan die specifiek is toegespitst op de huid. Om zo snel mogelijk van die vervelende acne af te komen.

Al onze behandelingen worden uitgevoerd met onze eigen unieke productlijn die speciaal ontwikkeld is om specifieke huidproblemen aan te pakken, waaronder acne. Dit doen wij onder andere met onze Acne Solution crème.

Bekijk hieronder de mogelijke behandelingen die we kunnen inzetten om acne grondig aan te pakken.

Veelgestelde vragen

 • Gaan puisten weg door de zon?
  Nee, de puistjes gaan hier niet door weg, al lijkt dat soms wel het geval. Dit komt doordat de gebruinde huid de puistjes minder laten opvallen. Dus ga vooral niet onbeschermd de zon in. Zorg voor een goede zonnebrandcrème omdat anders de huid zal beschadigen. Dit kan leiden tot huidveroudering. Bekijk in de webshop onze zonnebrandcrème welke niet vettig is en de huid laat ademen, welke zeer geschikt is voor een huid met acne of puistjes.
 • Helpt tandpasta tegen puistjes?
  Wat nog wel eens gedaan wordt onder de mensen, is het gebruik van tandpasta om puistjes en acne te bestrijden. Dit is geen goede combinatie want dit kan leiden tot flinke irritaties. Gebruik liever een mild reinigingsproduct en een goede crème tegen acne. In onze webshop zijn deze producten te bestellen.
 • Verschil acne en puistjes
  Als we het hebben over acne dan spreken we over een huidaandoening welke chronisch of agressief is. Puistjes en mee-eters zijn symptomen van acne. Maar met enkele puistjes in het gelaat spreken we niet over acne. Door je gelaat goed te reinigen en te verzorgen zul je hier al snel vanaf komen. Onderschat ook een goede lifestyle niet.
 • Mag ik puistjes uitknijpen?
  Puistjes moet je vooral met rust laten omdat dit het genezingsproces van de pukkeltjes kan vertragen. Er kunnen hierdoor zelfs littekens ontstaan. Het risico bij het uitknijpen van acne puistjes is dat deze geïnfecteerd kunnen raken. Wat juist kan leiden tot meer acne.

Plan een gratis consult

Een gratis consult is binnen 3 stappen gepland:

1. Vul onderstaand formulier in

2. Wij bellen u op het aangegeven moment voor een korte telefonische intake en het inplannen van de afspraak

3. U komt bij ons in de salon in Druten langs voor het gratis consult met een van onze specialisten.
Naam(Vereist)
Welke dagen bent u het beste telefonisch bereikbaar?
We bellen u wanneer het u uitkomt voor een korte telefonische intake en om het gratis consult in te plannen.
Welk dagdeel kunnen wij u het beste bellen?
Ja, ik wil de laatste acties, nieuwe producten en persoonlijke tips ontvangen.
Breedex Libelle rtl4 Huid Specialist

We zijn er voor u

Bij Dorien doen we er alles aan om u te laten stralen. Voor én na uw behandeling.

30+ jaar ervaring

Wij zijn een team van zeer ervaren & deskundige huidspecialisten. U wordt persoonlijk ontvangen.

Gratis consult

Al meer dan 250.000+ behandelingen uitgevoerd. Wij doen alles voor uw huid

Kom een keer langs

We starten altijd met een consultgesprek om uw wensen te bespreken. Deze is gratis.