Cellulite

Last van cellulite?

Met de nieuwste technieken verdwijnt cellulite als sneeuw voor de zon. Het is tijd om afscheid te nemen van die sinaasappelhuid! Tijdens het gratis consult analyseren we de cellulite en bekijken we welke behandeling het beste bij uw wensen past.

Alles over cellulite

Wat is cellulite?

Cellulite wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd. Wanneer u last heeft van cellulite heeft u last van een bobbelige huid. Cellulite komt vooral voor op de bovenbenen, billen en armen. Vrouwen hebben vaker last van cellulite dan mannen. Wanneer u er last van heeft kan dat bijzonder vervelend zijn. Veel mensen die last hebben van cellulite omschrijven het als iets wat veel onzekerheid en beperking met zich meebrengt. Gelukkig is er iets aan te doen!

Cellulite komt vaak voor op de bovenbenen en billen

Hoe ontstaat cellulite?

Cellulite ontstaat wanneer het aantal vetcellen in het onderhuidse bindweefsel groeit. Dit leidt tot een vernauwing van de bloedvaten. Door een slechte bloedcirculatie en een verstoorde vochtafvoer kunnen vet, afvalstoffen en vocht steeds moeilijker worden afgevoerd met een hobbelige huid als gevolg. Cellulite is in grote mate erfelijk. Uw genen bepalen of u aanleg heeft om cellulite te ontwikkelen. Hormonen spelen ook een belangrijke rol. Toch zijn er ook dingen die u zelf kunt doen om een sinaasappelhuid tegen te gaan.

Cellulitis is een ophoping van vetcellen

Wat kunt u zelf doen tegen cellulite?

Probeer er een gezonde leefstijl op na te houden. Eet gevarieerd, dus veel groenten en fruit. Vermijd overdadig eten en te veel koolhydraatrijk voedsel. Voldoende vocht in het lichaam is enorm belangrijk. Zorg daarom voor een goede vochtbalans in het lichaam door vooral voldoende water te drinken. Zo blijft uw huid een stuk elastischer. Beweeg minimaal 30 minuten per dag en probeer zoveel mogelijk stress te vermijden. Een goede massage stimuleert de doorbloeding en de afvoer van schadelijke stoffen, dus het kan helpen om de probleemzones dagelijks te masseren.

Cellulitis verminderen doormiddel van massage voor een betere doorbloeding

Het verschil tussen cellulite en cellulitis

Cellulite en cellulitis zijn twee verschillende aandoeningen die vaak door elkaar worden gehaald vanwege hun vergelijkbare namen. Hoewel ze beide invloed hebben op de huid, is het belangrijk om het verschil tussen deze aandoeningen te begrijpen.

Cellulite is een cosmetisch probleem dat wordt veroorzaakt door vetophopingen onder de huid. Het wordt vaak gezien op de dijen, billen en buik van vrouwen en kan resulteren in een “sinaasappelhuid” uiterlijk. Hoewel cellulite geen medische aandoening is, zijn er verschillende behandelingen beschikbaar om de verschijning van cellulite te verminderen.

Cellulitis, daarentegen, is een bacteriële infectie van de huid en het onderliggende weefsel. Het kan overal op het lichaam voorkomen en wordt gekenmerkt door roodheid, zwelling, pijn en warmte in het aangetaste gebied. Als cellulitis niet tijdig wordt behandeld, kan het ernstige complicaties veroorzaken.

Het is belangrijk om het verschil tussen cellulite en cellulitis te begrijpen om de juiste behandeling te krijgen. Als u last heeft van cellulite, kunt u deze verschijning verminderen doormiddel van onze behandelingen. Als u symptomen van cellulitis heeft, is het belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken om complicaties te voorkomen.

Kortom, cellulite is een cosmetisch probleem dat wordt veroorzaakt door vetophopingen, terwijl cellulitis een infectie is die wordt veroorzaakt door bacteriën.

Welke cellulite behandeling past bij u?

Bij Dorien.nl beschikken we over de nieuwste technologie omtrent het verminderen van cellulite. Tijdens een consultgesprek analyseren we de cellulite en bekijken we welke behandeling het beste bij uw klachten en huid past. Onderstaande behandelingen kunnen we hiervoor inzetten:

Lees hieronder meer over de mogelijke behandelingen die we kunnen inzetten om cellulite aanzienlijk te verminderen.

Gerelateerde producten tegen cellulite

Veelgestelde vragen

 • Wat helpt tegen cellulite?
  Er zijn verschillende maatregelen die kunnen helpen bij het verminderen van cellulite, waaronder:
  • Een gezonde voeding: Een dieet dat rijk is aan groenten en fruit, volle granen en eiwitten kan helpen om de gezondheid van de huid te verbeteren en cellulite te verminderen.
  • Lichaamsbeweging: Regelmatige lichaamsbeweging kan de bloedcirculatie en het metabolisme verbeteren, waardoor de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd en de verschijning van cellulite wordt verminderd.
  • Hydratatie: Voldoende water drinken kan helpen om de huid gehydrateerd te houden en de verschijning van cellulite te verminderen.
  • Massage: Massages kunnen de bloedcirculatie en lymfedrainage bevorderen, waardoor de verschijning van cellulite wordt verminderd.
  • Professionele behandelingen: Er zijn verschillende professionele behandelingen beschikbaar die kunnen helpen bij het verminderen van cellulite, zoals endermologie, lymfedrainage, radiofrequentie en laserbehandelingen.
  Het is belangrijk om te beseffen dat cellulite niet volledig kan worden genezen, maar de bovengenoemde maatregelen kunnen helpen om de zichtbaarheid ervan te verminderen. Het is raadzaam om een combinatie van verschillende maatregelen te gebruiken voor het beste resultaat.
 • Waarom krijgen mensen cellulite?
  Cellulite kan verschillende oorzaken hebben, waaronder genetica, hormonale veranderingen, leeftijd, levensstijlfactoren en gewichtstoename. Vrouwen hebben meer kans op cellulite dan mannen vanwege de verschillende structuren van vet, spieren en bindweefsel in hun lichaam. Hormonen spelen ook een belangrijke rol bij cellulite, omdat oestrogeen de vetopslag in het lichaam bevordert en de bloedtoevoer naar het bindweefsel vermindert, waardoor het risico op cellulite toeneemt. Een slechte bloedcirculatie, slechte voeding, roken en inactiviteit kunnen ook bijdragen aan het ontstaan van cellulite. Hoewel cellulite niet volledig kan worden voorkomen, kunnen gezonde levensstijlkeuzes de verschijning ervan verminderen.
 • Kan ik cellulite zelf weg masseren?
  Hoewel massage kan helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van cellulite, kan het niet volledig worden verwijderd door massage alleen. Regelmatig masseren kan de bloedcirculatie verbeteren en de afvoer van afvalstoffen bevorderen, waardoor de huid er beter uitziet. Sommige massages, zoals bindweefselmassage, kunnen de collageenproductie stimuleren en de huid strakker maken. Echter, het is belangrijk om te beseffen dat cellulite een diepere oorzaak heeft en dat massage alleen niet voldoende is om cellulite volledig te behandelen. Het is aan te raden om een combinatie van professionele behandelingen en gezonde levensstijl keuzes te maken om cellulite effectief te verminderen.
 • Op welke lichaamsdelen komt cellulite vaak voor?
  Cellulite komt vaak voor op de dijen, billen en buik, maar kan ook voorkomen op de armen en de borst. Het zijn meestal de gebieden waar vet wordt opgeslagen en waar de huid het dunst is, wat de verschijning van cellulite kan verergeren.
 • Bij wie komt cellulite heeft meeste voor?
  Cellulite komt het meeste voor bij vrouwen en kan op elke leeftijd voorkomen, hoewel het vaker voorkomt bij oudere vrouwen. Dit komt doordat het lichaam van vrouwen van nature meer vet opslaat dan dat van mannen en de structuur van hun bindweefsel anders is. Andere factoren die bijdragen aan het ontwikkelen van cellulite zijn onder meer een zittende levensstijl, roken, slechte voeding, genetica en hormonen.
 • Wat is cellulite?
  Cellulite is een cosmetisch probleem dat wordt gekenmerkt door bobbels en putjes op de huid, meestal op de dijen, billen en buik. Het wordt veroorzaakt door een ophoping van vet onder de huid, wat resulteert in druk op het bindweefsel en de huid. Hoewel cellulite niet als een medische aandoening wordt beschouwd, kan het de verschijning van de huid aanzienlijk beïnvloeden. Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar om cellulite te verminderen. Het handhaven van een gezonde levensstijl, zoals regelmatig sporten, gezond eten en voldoende water drinken, kan ook helpen om cellulite te voorkomen en de symptomen te verbeteren.

Plan een gratis consult

Een gratis consult is binnen 3 stappen gepland:

1. Vul onderstaand formulier in

2. Wij bellen u op het aangegeven moment voor een korte telefonische intake en het inplannen van de afspraak

3. U komt bij ons in de salon in Druten langs voor het gratis consult met een van onze specialisten.
Naam(Vereist)
Welke dagen bent u het beste telefonisch bereikbaar?
We bellen u wanneer het u uitkomt voor een korte telefonische intake en om het gratis consult in te plannen.
Welk dagdeel kunnen wij u het beste bellen?
Ja, ik wil de laatste acties, nieuwe producten en persoonlijke tips ontvangen.
Breedex Libelle rtl4 Huid Specialist

We zijn er voor u

Bij Dorien doen we er alles aan om u te laten stralen. Voor én na uw behandeling.

30+ jaar ervaring

Wij zijn een team van zeer ervaren & deskundige huidspecialisten. U wordt persoonlijk ontvangen.

Gratis consult

Al meer dan 250.000+ behandelingen uitgevoerd. Wij doen alles voor uw huid

Kom een keer langs

We starten altijd met een consultgesprek om uw wensen te bespreken. Deze is gratis.