Huidtypen

Welk type huid heeft u?

Niet iedere huid is gelijk en heeft daarom andere verzorging nodig. Maar dan moet u natuurlijk wel weten wat uw huidtype is. Hieronder een overzicht van de verschillende huidtypen. Twijfelt u over uw huidtype? Vraag dan hier een vrijblijvend telefonisch consult aan.

 

Welke huidtypen zijn er?

Droge huid:

  • Een droge huid bevat weinig vet en vocht en kan gevoelig zijn. Bij een droge huid zijn er vaak kleine droogtelijntjes, schilfertjes of rode vlekjes zichtbaar. Een droge huid is bijzonder fijn van structuur en de poriën zijn bij een droge huid bijna niet te zien.

Gemengde huid:

  • Een gemengde huid bestaat grofweg uit twee zones. De T-zone (neus, kin en voorhoofd) en de droge zone (wangen).
    De T-zone is vet. De huid van de wangen is daarentegen droog en voelt gespannen aan.

Gevoelige huid:

  • De gevoelige huid is dun, fijn van structuur en kwetsbaar. Normale weersomstandigheden zoals zon, kou of wind kunnen al een overgevoelige reactie uitlokken. Een gevoelige huid kan ook heftig reageren op verzorgingsproducten met parfum, alcohol en kleurstoffen.

Normale huid:

  • Een normale huid voelt zacht en soepel aan. De huid heeft een gelijkmatige matte glans en de poriën zijn zichtbaar maar staan niet open. Naarmate de normale huid ouder wordt, of het weer verandert, kan de normale huid behoefte hebben aan extra verzorging.

Vette huid:

  • Een vette huid vertoont vaak veel onzuiverheden die veroorzaakt worden door een te hoge talgproductie. De poriën zijn verwijd en raken snel verstopt waardoor er puistjes en meeëters ontstaan. Een vette huid is te herkennen aan de voortdurende glans.

Verouderde huid:

  • Naarmate de huid ouder wordt, verliest het elasticiteit, wordt het dunner en ontstaan er rimpeltjes. Een ouder wordende huid heeft behoefte aan goede verzorging die de vochtbalans herstelt, de verslapte huid verstevigt en het verouderingsproces bestrijdt.

Huid met problemen:

  • Een huid met problemen kan extra droog en snel geïrriteerd zijn. Of het heeft couperose, acne, pigmentvlekjes of littekens. Probleem-oplossende producten kunnen bij dit huidtype een uitkomst bieden.

Plan een gratis consult

Vul uw gegevens in, dan zullen wij vervolgens telefonisch contact met u opnemen voor het definitief inplannen van een eerste consult.
Naam(Vereist)
Ja, ik wil de laatste acties, nieuwe producten en persoonlijke tips ontvangen.
Breedex Libelle rtl4 Huid Specialist

We zijn er voor u

Bij Dorien doen we er alles aan om u te laten stralen. Voor én na uw behandeling.

30+ jaar ervaring

Wij zijn een team van zeer ervaren & deskundige huidspecialisten. U wordt persoonlijk ontvangen.

Gratis consult

Al meer dan 250.000+ behandelingen uitgevoerd. Wij doen alles voor uw huid

Kom een keer langs

We starten altijd met een consultgesprek om uw wensen te bespreken. Deze is gratis.