Vermoeide benen

Heeft u last van vermoeide benen?

Zijn uw benen vaak moe? En voelen ze zwaar aan? Dan kan er sprake zijn van onvoldoende doorbloeding in uw benen. Op basis van een gratis consult stellen we een persoonlijk behandelplan op. We stellen een persoonlijk behandelplan op, gebaseerd op een gratis consult. Tijdens dit consult analyseren we de huid en bekijken we welke behandeling het beste bij uw vermoeide benen passen. Met de nieuwste technieken en speciale behandelingen zorgen we weer voor een goede doorbloeding, zodat uw zware benen snel licht aanvoelen.

Alles over vermoeide benen

Wat zijn vermoeide benen?

Onder de term vermoeide benen vallen verschillende klachten. Zo kunnen ze zwaar of loom aanvoelen. Ook  tintelende of opgezwollen benen zijn veel gehoorde klachten. Heeft u ’s nachts vaak last van kramp? Ook dat is een indicatie van vermoeide benen. Zware benen kunnen erg vervelend en pijnlijk zijn en heeft verschillende oorzaken. Gelukkig is hier iets aan te doen.

Vermoeide benen voelen zwaar aan

Hoe ontstaan vermoeide benen?

U kent het vast wel: lang stil zitten in een vliegtuig of trein. Uw benen voelen na een lange zit niet meer fijn aan. Vermoeide benen kunnen ontstaan door een tijdelijk minder goed functionerende bloedsomloop. Meestal is van tijdelijke aard, omdat u bijvoorbeeld lang heeft gezeten. Zo hebben veel mensen in meer of mindere mate wel eens last van vermoeide benen. Oorzaken die voor chronische vermoeide benen zorgen zijn overgewicht of te weinig lichaamsbeweging. Als gevolg hiervan kunt u frequent of zelfs constant last hebben van zware benen. In dit geval is actie zeker aan te raden.

Bewegen is goed tegen vermoeide benen vanwege de bloedsomloop

Wat kan ik zelf doen tegen vermoeide benen?

Er zijn een aantal dingen die u zelf kunt proberen om van het hardnekkige vermoeide gevoel in uw benen af te komen. Zorg ten eerste voor een gezonde leefstijl. Rook niet en probeer elke dag minimaal 30 minuten te bewegen. Het lijkt tegenstrijdig, maar een actieve levensstijl heeft een positief effect op uw bloedsomloop en vermoeide benen. Een aaneengesloten wandeling in een redelijk tempo valt daar ook onder. Eet gezond en zorg voor een goede vochtbalans in uw lichaam. Eet voldoende groenten en fruit. Als u last heeft van vermoeide benen is het aan te raden om knellende kleding te vermijden en om losse kleding te dragen. Losse kleding zorgt voor een betere bloedsomloop.

vermijd knellende kleding bij vermoeide benen

Welke behandeling tegen vermoeide benen past bij u?

Bij Dorien.nl hebben we twee behandelingen die we kunnen inzetten om vermoeide benen tegen te gaan. Tijdens een consultgesprek zullen de benen worden geanalyseerd en wordt duidelijk welke behandeling het beste bij uw vermoeide benen past.

Lees hieronder meer over de mogelijke behandelingen die we kunnen inzetten om vermoeide benen aan te pakken.

Veelgestelde vragen

Plan een gratis consult

Een gratis consult is binnen 3 stappen gepland:

1. Vul onderstaand formulier in

2. Wij bellen u op het aangegeven moment voor een korte telefonische intake en het inplannen van de afspraak

3. U komt bij ons in de salon in Druten langs voor het gratis consult met een van onze specialisten.
Naam(Vereist)
Welke dagen bent u het beste telefonisch bereikbaar?
We bellen u wanneer het u uitkomt voor een korte telefonische intake en om het gratis consult in te plannen.
Welk dagdeel kunnen wij u het beste bellen?
Ja, ik wil de laatste acties, nieuwe producten en persoonlijke tips ontvangen.
Breedex Libelle rtl4 Huid Specialist

We zijn er voor u

Bij Dorien doen we er alles aan om u te laten stralen. Voor én na uw behandeling.

30+ jaar ervaring

Wij zijn een team van zeer ervaren & deskundige huidspecialisten. U wordt persoonlijk ontvangen.

Gratis consult

Al meer dan 250.000+ behandelingen uitgevoerd. Wij doen alles voor uw huid

Kom een keer langs

We starten altijd met een consultgesprek om uw wensen te bespreken. Deze is gratis.