Couperose

Last van couperose?

Neem afscheid van couperose door middel van een behandelplan op maat. Tijdens het consult analyseren we de huid en bekijken we welke behandeling en eventuele producten het beste bij uw huid en wensen passen.

Alles over couperose

Wat is couperose?

Couperose is een huidaandoening. We spreken van couperose als de uiteinden van kleine rode of blauwe gesprongen haarvaatjes zichtbaar zijn. Deze haarvaatjes bevinden zich net onder het huidoppervlak. Couperose komt voor op het gezicht. De gesprongen haarvaatjes verschijnen vaak rond de neus of op het voorhoofd. Andere veel voorkomende plaatsen zijn de wangen en rond de kin. Couperose zelf is onschuldig. Echter wordt het bijna in alle gevallen als cosmetisch onwenselijk ervaren en kan het behoorlijk vervelend zijn als u hier last van heeft.

Couperose in het gezicht verwijderen

Hoe ontstaat couperose?

Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige bloedvaatjes slapper worden. We weten dat het verouderingsproces van de huid veranderingen met zich meebrengt. Rond het dertigste levensjaar verliezen ook de bloedvaten langzaamaan hun elasticiteit. Als de haarvaatjes springen vullen deze zich met bloed. Hierdoor ontstaat er een rode of blauwe kleur aan het huidoppervlak. De oorzaak van de gesprongen haarvaatjes is niet precies bekend. Factoren als erfelijkheid, stress en langdurige blootstelling aan uv-licht kunnen bijdragen aan het verkrijgen van couperose. Ook kunnen heftige temperatuursveranderingen en inspanning bepalende factoren zijn. Vooral mensen met een dunne en lichte huid kunnen er last van hebben.

Couperose komt vaak voor op de wangen

Wat kunt u zelf doen tegen couperose?

Zorg voor een goed gehydrateerde huid. Drink voldoende water en eet gezond. Smeer uw gezicht minstens twee keer per dag in met een goede hydraterende crème. Vermijd in alle gevallen huid uitdrogende producten. Gebruik dus liever geen alcoholhoudende producten en parfum op uw gezicht.

Overdadig zonlicht heeft een negatief effect op uw huid. Smeer uw gezicht in met een goede hydraterende zonnebrandcrème als u naar buiten gaat. Ga niet onder de zonnebank en vermijd langdurige blootstelling aan de felle zon.

Couperose huidaandoening moet je beschermen met zonnebrand

Welke couperose behandeling past bij u?

Bij Dorien.nl hebben we verschillende behandelingen die we kunnen inzetten voor couperose problemen.

De huidspecialist zal tijdens het vrijblijvend consultgesprek de huid analyseren. Er wordt bekeken welke behandeling het beste bij uw huid past. Hierdoor krijgt u een persoonlijk behandelplan dat specifiek is toegespitst op de huid. Zo komt u zo snel mogelijk van die vervelende couperose af.

dorien

Al onze behandelingen worden uitgevoerd met onze eigen unieke productlijn. Deze is  speciaal ontwikkeld om specifieke huidproblemen aan te pakken, waaronder couperose. Dit doen wij onder andere met onze Red-Care Solution crème.

Voor/na foto na couperose behandeling

Om de couperose op de neus te verminderen hebben wij de Harmony XL behandeling toegepast.

Couperose op de neus voor de behandeling Couperose is verwijderd na de Harmony XL behandeling

Gerelateerde producten ter vermindering van couperose

Plan een gratis consult

Vul uw gegevens in, dan zullen wij vervolgens telefonisch contact met u opnemen voor het definitief inplannen van een eerste consult.
Naam(Vereist)
Ja, ik wil de laatste acties, nieuwe producten en persoonlijke tips ontvangen.
Breedex Libelle rtl4 Huid Specialist

We zijn er voor u

Bij Dorien doen we er alles aan om u te laten stralen. Voor én na uw behandeling.

30+ jaar ervaring

Wij zijn een team van zeer ervaren & deskundige huidspecialisten. U wordt persoonlijk ontvangen.

Gratis consult

Al meer dan 250.000+ behandelingen uitgevoerd. Wij doen alles voor uw huid

Kom een keer langs

We starten altijd met een consultgesprek om uw wensen te bespreken. Deze is gratis.