Wist u dit al over couperose? 10 feiten en fabels

Couperose, een veelvoorkomende huidaandoening die vooral zichtbaar is door rode bloedvaatjes in het gezicht, leidt tot een constante roodheid. Veel mensen krijgen ermee te maken, maar er blijven veel misverstanden bestaan over couperose. Het is belangrijk om feiten van fabels te scheiden om deze aandoening beter te begrijpen en effectief aan te pakken. In dit blog gaan we dieper in op wat couperose precies is, behandelen we het verschil tussen couperose en rosacea, en kijken we naar de oorzaken en mogelijke behandelingen.

Couperose, de fabels en feiten op een rij

1. Couperose is een vorm van acne: fabel

Een veelvoorkomende misvatting is dat couperose een vorm van acne is. Dit is onjuist. Couperose ontstaat door de verwijding van bloedvaatjes in uw gezicht, terwijl acne voortkomt uit ontstekingen en verstoppingen van de huidporiën. Het is belangrijk dit onderscheid te maken, zodat we ieder probleem op een passende manier kunnen behandelen.

Acne is een vervelend huidprobleem

2. Erfelijkheid speelt een rol: feit

Het is waar dat couperose in sommige gevallen erfelijk kan zijn. Als couperose voorkomt in uw familie, bestaat de kans dat u het ook ontwikkelt. Dit betekent niet dat u het zeker krijgt, maar het is een factor om in overweging te nemen bij het beoordelen van uw risico op deze huidaandoening.

Verouderde huid doormiddel van een behandeling verbeteren

3. Alleen ouderen krijgen couperose: fabel

Hoewel couperose vaker wordt gezien bij mensen boven de 40 jaar, komt het ook op jongere leeftijd voor. Leeftijd speelt wel een rol, maar couperose is niet uitsluitend een aandoening voor ouderen. Het is belangrijk voor iedereen om alert te zijn op de eerste tekenen. Bent u er op tijd bij? Dan behaalt u met een behandeling de beste resultaten.

Rosacea verminderen doormiddel van huidproducten

4. Uw levensstijl beïnvloedt de huid: feit

Uw levensstijl en omgevingsfactoren kunnen een aanzienlijke impact hebben op het ontstaan en de ernst van couperose. Zaken als langdurige blootstelling aan de zon, extreme temperaturen, alcoholgebruik en stress kunnen de symptomen van couperose verergeren. Bescherming tegen deze factoren kan helpen bij het beheersen van de symptomen.

Stress kan een oorzaak zijn van rosacea

5. Couperose is eenvoudig te genezen: fabel

Een veelvoorkomend misverstand is dat couperose gemakkelijk te genezen is. Hoewel er effectieve behandelingen beschikbaar zijn om de symptomen te verminderen, zoals lichttherapie met de Harmony XL of ultrasone golven met de Beautytec Sim, is er geen definitieve genezing. Deze behandelingen verminderen de zichtbaarheid van de bloedvaatjes, maar een volledige genezing is vaak niet mogelijk.

Beautytec Sim behandeling voor het verbeteren van de gezondheid van de huid

6. Professionele hulp maakt het verschil: feit

Het zoeken van professionele hulp kan een groot verschil maken in het beheersen van couperose. De specialisten van Dorien stellen een behandelplan op, afgestemd op uw specifieke situatie. Daarnaast geven ze advies over de juiste huidverzorgingsroutine en -producten die het beste zijn voor uw huidconditie, zoals onze Couperose en rosacea crème. Heeft u ook last van couperose? Plan een gratis consult om vrijblijvend achter de beste aanpak voor uw huid te komen.

Harmony XL voor het verwijderen van couperose

7. Couperose wordt direct veroorzaakt door alcohol: fabel

Hoewel overmatig alcoholgebruik de symptomen van couperose kan verergeren, is het niet de directe oorzaak van de aandoening. Couperose heeft meerdere oorzaken, waaronder genetische aanleg en omgevingsfactoren. Het is dus onjuist om te stellen dat alleen alcoholgebruik couperose veroorzaakt.

Couperose komt vaak voor op de wangen

8. Bescherming tegen de zon is belangrijk: feit

Een belangrijk onderdeel van de zorg voor uw huid, vooral als u couperose heeft, is zonbescherming. UV-straling verergert de conditie van couperose, waardoor het belangrijk is om een zonnebrandcrème met een hoge SPF regelmatig aan te brengen. Dit helpt niet alleen de symptomen van couperose te beheersen, maar beschermt uw huid ook tegen andere schadelijke effecten van de zon.

Couperose huidaandoening moet je beschermen met zonnebrand

9. Couperose en rosacea zijn hetzelfde: fabel

Vaak worden couperose en rosacea door elkaar gehaald, maar het zijn twee verschillende aandoeningen. Hoewel ze overlappende symptomen kunnen hebben, zoals roodheid in het gezicht, is rosacea een chronische huidaandoening die naast roodheid ook kan leiden tot puistjes en zwellingen. Couperose is in wezen de zichtbaarheid van kleine bloedvaatjes zonder andere bijkomende symptomen van rosacea.

couperose gezicht

10. De behandeling kan (gedeeltelijk) worden vergoed: feit

Een couperose behandeling bij ons kan gedeeltelijk of volledig vergoed worden door verschillende verzekeraars. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding voor de couperose behandeling, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Beautytec Sim de behandeling voor huidverbetering

Advies van een specialist

Na het ontrafelen van de meest voorkomende fabels en het bevestigen van de feiten over couperose, hopen we dat u nu een duidelijker beeld heeft van deze aandoening en hoe u deze effectief kunt aanpakken. Begrip en kennis zijn de eerste stappen naar een gezondere huid. Onthoud dat elke huid uniek is en dat wat voor de een werkt, niet per se voor de ander hoeft te werken. Daarom is het belangrijk om persoonlijk advies in te winnen dat specifiek op uw situatie is afgestemd.

Bij Dorien.nl Anti-Ageing Center begrijpen we de complexiteit van huidaandoeningen als couperose. Onze specialisten staan klaar om u te voorzien van een persoonlijk behandelplan, afgestemd op de unieke behoeften van uw huid. Kom langs voor een gratis consult, dan kijken we samen naar de meest effectieve aanpak om de roodheid te verminderen en uw huid de zorg te geven die het verdient.

Plan een gratis consult

Een gratis consult is binnen 3 stappen gepland:

1. Vul onderstaand formulier in

2. Wij bellen u op het aangegeven moment voor een korte telefonische intake en het inplannen van de afspraak

3. U komt bij ons in de salon in Druten langs voor het gratis consult met een van onze specialisten.
Naam(Vereist)
Welke dagen bent u het beste telefonisch bereikbaar?
We bellen u wanneer het u uitkomt voor een korte telefonische intake en om het gratis consult in te plannen.
Welk dagdeel kunnen wij u het beste bellen?
Ja, ik wil de laatste acties, nieuwe producten en persoonlijke tips ontvangen.
Breedex Libelle rtl4 Huid Specialist

We zijn er voor u

Bij Dorien doen we er alles aan om u te laten stralen. Voor én na uw behandeling.

30+ jaar ervaring

Wij zijn een team van zeer ervaren & deskundige huidspecialisten. U wordt persoonlijk ontvangen.

Gratis consult

Al meer dan 250.000+ behandelingen uitgevoerd. Wij doen alles voor uw huid