Hangende oogleden

Last van hangende oogleden?

Krijg weer een frisse blik door middel van een behandelplan op maat. Tijdens het consultgesprek analyseren we de huid rondom uw ogen en bekijken we welke behandeling en eventuele producten het beste bij uw huid en wensen passen.

Alles over hangende oogleden

Wat zijn hangende oogleden?

Als uw last heeft van hangende oogleden hangt de huid van uw ooglid over de ooglidrand. Dit kan een plakkend gevoel geven en zelfs uw zicht verminderen. Tevens kan uw gelaatsuitdrukking erdoor veranderen. Er zijn verschillende soorten hangende oogleden. Het ooglid kan inzakken door toedoen van een zenuw of een verzwakte spier. Oogleden kunnen ook inzakken door de aanwezigheid van overtollige huid. Het zicht kan zelfs minder worden als de oogleden erg ver doorzakken. Het is dus niet verwonderlijk dat hangende oogleden door de meeste mensen als zeer hinderlijk worden omschreven.

Hangende oogleden komt vaak op latere leeftijd

Hoe ontstaan hangende oogleden?

Achter de ogen zitten veel zenuwen en spieren. De oogleden kunnen bijvoorbeeld inzakken als een zenuw of spier niet goed functioneert. Naarmate de jaren verstrijken wordt ook onze huid slapper. Dit kan er voor zorgen dat uw oogleden gaan hangen. Dit hoort helaas bij het ouderdomsproces.

Hangende oogleden vervelend en zwaar aanvoelen

Wat kan ik er zelf tegen doen?

Zorg voor een goed gehydrateerde huid. Drink voldoende water en eet voldoende fruit en groente om de huid zo lang mogelijk elastisch te houden. Breng voordat u naar bed gaat een hydraterende crème aan. Indien een ooglid gaat hangen door een beschadigde zenuw of spier is er niet veel wat u zelf kunt doen.

Minder kans op hangende oogleden door een gezonde levensstijl

Welke behandeling tegen hangende oogleden past bij u?

Bij Dorien.nl beschikken we over de juiste behandeling om hangende oogleden te laten liften, zodat u weer een sprekende blik gaat krijgen:

We nodigen u graag uit voor een consult gesprek. De huidspecialist zal uw huid en hangende oogleden beoordelen, en bekijken of dat de behandeling voor u geschikt is.

Al onze behandelingen worden uitgevoerd met onze eigen unieke productlijn die speciaal ontwikkeld zijn om specifieke huidproblemen aan te pakken, waaronder het bestrijden van een verslapte huid rondom de ogen, bekijk in de shop.

Bekijk hieronder de mogelijke behandeling die we kunnen inzetten om hangende oogleden te verminderen.

Hangende oogleden behandeling

Mogelijke behandeling om weer een frisse blik te krijgen.

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn hangende oogleden en wat veroorzaakt ze?
  Hangende oogleden, ook wel ptosis genoemd, verwijzen naar een aandoening waarbij het bovenste ooglid gedeeltelijk of volledig over het oog hangt. Dit kan leiden tot een verminderd gezichtsveld en een vermoeide uitstraling. Hangende oogleden kunnen het gevolg zijn van veroudering, verslapping van de huid en spieren rond het oog, genetische aanleg, trauma, neurologische aandoeningen of aangeboren afwijkingen.
 • Welke symptomen treden op bij hangende oogleden?
  Symptomen van hangende oogleden kunnen zijn:
  • Een verminderd gezichtsvermogen
  • Moeite met volledig openen van de ogen
  • Vermoeide ogen
  • Hoofdpijn
  • Een belemmerd gezichtsveld.
 • Hoe kunnen hangende oogleden mijn zicht beïnvloeden?
  Hangende oogleden kunnen het gezichtsveld belemmeren doordat ze de normale oogopening gedeeltelijk bedekken. Dit kan leiden tot problemen met het zien van objecten die zich bovenaan het gezichtsveld bevinden.
 • Wat zijn de verschillen tussen bovenste en onderste ooglidcorrecties?
  Een bovenste ooglidcorrectie richt zich op het corrigeren van hangende bovenste oogleden, terwijl een onderste ooglidcorrectie wordt uitgevoerd om wallen onder de ogen te verminderen. Beide procedures kunnen afzonderlijk of gecombineerd worden uitgevoerd, afhankelijk van uw specifieke behoeften.
 • Kan het corrigeren van hangende oogleden helpen bij hoofdpijn of vermoeide ogen?
  Ja, voor sommige mensen kan het corrigeren van hangende oogleden helpen bij het verminderen van hoofdpijn of vermoeide ogen, vooral als deze symptomen het gevolg zijn van de visuele beperking veroorzaakt door de hangende oogleden.
 • Zijn er alternatieve behandelingen of natuurlijke remedies voor hangende oogleden?
  Hoewel er geen natuurlijke remedies zijn die hangende oogleden volledig kunnen corrigeren, kunnen sommige mensen baat hebben bij het gebruik van ooglidgels of crèmes met een liftend effect. In onze webshop bieden we een speciale liftende oogcrème aan, verrijkt met effectieve anti-aging ingrediënten en hydraterende stoffen. Deze crème voelt niet vettig aan en helpt om de huid rond de ogen te verstevigen en te hydrateren. Bezoek onze webshop en ontdek de voordelen van onze liftende oogcrème voor een frissere en jeugdigere uitstraling.
 • Hoe kan ik voorkomen dat mijn oogleden verder gaan hangen?
  Het voorkomen van hangende oogleden is moeilijk, vooral als het een genetische aanleg heeft. Om echter het proces te vertragen, is het belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden, zonbescherming te gebruiken, niet te roken en het dragen van een goede zonnebril om de huid rond de ogen te beschermen.
 • Zijn er bepaalde levensstijlveranderingen die kunnen helpen bij hangende oogleden?
  Hoewel levensstijlveranderingen hangende oogleden niet kunnen corrigeren, kunnen ze wel helpen om de verschijning ervan te minimaliseren of het risico op verdere verslapping te verminderen. Dit omvat onder andere gezond eten, voldoende slaap, hydratatie, niet roken en het vermijden van overmatige blootstelling aan de zon.
 • Zijn er bepaalde beroepen die het risico op het ontwikkelen van hangende oogleden vergroten?
  Bepaalde beroepen of activiteiten die een voortdurende belasting van de ogen vereisen, zoals langdurig computerwerk of intensief gebruik van smartphones, kunnen de ontwikkeling van hangende oogleden versnellen. Het is belangrijk om regelmatig pauzes te nemen en de ogen te ontspannen om spanning te verminderen.

Plan een gratis consult

Vul uw gegevens in, dan zullen wij vervolgens telefonisch contact met u opnemen voor het definitief inplannen van een eerste consult.
Naam(Vereist)
Ja, ik wil de laatste acties, nieuwe producten en persoonlijke tips ontvangen.
Breedex Libelle rtl4 Huid Specialist

We zijn er voor u

Bij Dorien doen we er alles aan om u te laten stralen. Voor én na uw behandeling.

30+ jaar ervaring

Wij zijn een team van zeer ervaren & deskundige huidspecialisten. U wordt persoonlijk ontvangen.

Gratis consult

Al meer dan 250.000+ behandelingen uitgevoerd. Wij doen alles voor uw huid

Kom een keer langs

We starten altijd met een consultgesprek om uw wensen te bespreken. Deze is gratis.