Hangende oogleden

Last van hangende oogleden?

Krijg weer een frisse blik door middel van een behandelplan op maat. Tijdens het consultgesprek analyseren we de huid rondom uw ogen en bekijken we welke behandeling en eventuele producten het beste bij uw huid en wensen passen.

Alles over hangende oogleden

Wat zijn hangende oogleden?

Als uw last heeft van hangende oogleden hangt de huid van uw ooglid over de ooglidrand. Dit kan een plakkend gevoel geven en zelfs uw zicht verminderen. Tevens kan uw gelaatsuitdrukking erdoor veranderen. Er zijn verschillende soorten hangende oogleden. Het ooglid kan inzakken door toedoen van een zenuw of een verzwakte spier. Oogleden kunnen ook inzakken door de aanwezigheid van overtollige huid. Het zicht kan zelfs minder worden als de oogleden erg ver doorzakken. Het is dus niet verwonderlijk dat hangende oogleden door de meeste mensen als zeer hinderlijk worden omschreven.

Hangende oogleden komt vaak op latere leeftijd

Hoe ontstaan hangende oogleden?

Achter de ogen zitten veel zenuwen en spieren. De oogleden kunnen bijvoorbeeld inzakken als een zenuw of spier niet goed functioneert. Naarmate de jaren verstrijken wordt ook onze huid slapper. Dit kan er voor zorgen dat uw oogleden gaan hangen. Dit hoort helaas bij het ouderdomsproces.

Hangende oogleden vervelend en zwaar aanvoelen

Wat kan ik er zelf tegen doen?

Zorg voor een goed gehydrateerde huid. Drink voldoende water en eet voldoende fruit en groente om de huid zo lang mogelijk elastisch te houden. Breng voordat u naar bed gaat een hydraterende crème aan. Indien een ooglid gaat hangen door een beschadigde zenuw of spier is er niet veel wat u zelf kunt doen.

Minder kans op hangende oogleden door een gezonde levensstijl

Hangende oogleden behandeling

De behandeling om weer een frisse blik te krijgen:

Veelgestelde vragen over het verminderen van hangende oogleden

 • Wat zijn hangende oogleden en wat veroorzaakt ze?
  Hangende oogleden, ook wel ptosis genoemd, verwijzen naar een aandoening waarbij het bovenste ooglid gedeeltelijk of volledig over het oog hangt. Dit kan leiden tot een verminderd gezichtsveld en een vermoeide uitstraling. Hangende oogleden kunnen het gevolg zijn van veroudering, verslapping van de huid en spieren rond het oog, genetische aanleg, trauma, neurologische aandoeningen of aangeboren afwijkingen.
 • Welke symptomen treden op bij hangende oogleden?
  Symptomen van hangende oogleden kunnen zijn:
  • Een verminderd gezichtsvermogen
  • Moeite met volledig openen van de ogen
  • Vermoeide ogen
  • Hoofdpijn
  • Een belemmerd gezichtsveld.
 • Hoe kunnen hangende oogleden mijn zicht beïnvloeden?
  Hangende oogleden kunnen het gezichtsveld belemmeren doordat ze de normale oogopening gedeeltelijk bedekken. Dit kan leiden tot problemen met het zien van objecten die zich bovenaan het gezichtsveld bevinden.
 • Wat zijn de verschillen tussen bovenste en onderste ooglidcorrecties?
  Een bovenste ooglidcorrectie richt zich op het corrigeren van hangende bovenste oogleden, terwijl een onderste ooglidcorrectie wordt uitgevoerd om wallen onder de ogen te verminderen. Beide procedures kunnen afzonderlijk of gecombineerd worden uitgevoerd, afhankelijk van uw specifieke behoeften.
 • Kan het corrigeren van hangende oogleden helpen bij hoofdpijn of vermoeide ogen?
  Ja, voor sommige mensen kan het corrigeren van hangende oogleden helpen bij het verminderen van hoofdpijn of vermoeide ogen, vooral als deze symptomen het gevolg zijn van de visuele beperking veroorzaakt door de hangende oogleden.
 • Zijn er alternatieve behandelingen of natuurlijke remedies voor hangende oogleden?
  Hoewel er geen natuurlijke remedies zijn die hangende oogleden volledig kunnen corrigeren, kunnen sommige mensen baat hebben bij het gebruik van ooglidgels of crèmes met een liftend effect. In onze webshop bieden we een speciale liftende oogcrème aan, verrijkt met effectieve anti-aging ingrediënten en hydraterende stoffen. Deze crème voelt niet vettig aan en helpt om de huid rond de ogen te verstevigen en te hydrateren. Bezoek onze webshop en ontdek de voordelen van onze liftende oogcrème voor een frissere en jeugdigere uitstraling.
 • Hoe kan ik voorkomen dat mijn oogleden verder gaan hangen?
  Het voorkomen van hangende oogleden is moeilijk, vooral als het een genetische aanleg heeft. Om echter het proces te vertragen, is het belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden, zonbescherming te gebruiken, niet te roken en het dragen van een goede zonnebril om de huid rond de ogen te beschermen.
 • Zijn er bepaalde levensstijlveranderingen die kunnen helpen bij hangende oogleden?
  Hoewel levensstijlveranderingen hangende oogleden niet kunnen corrigeren, kunnen ze wel helpen om de verschijning ervan te minimaliseren of het risico op verdere verslapping te verminderen. Dit omvat onder andere gezond eten, voldoende slaap, hydratatie, niet roken en het vermijden van overmatige blootstelling aan de zon.
 • Zijn er bepaalde beroepen die het risico op het ontwikkelen van hangende oogleden vergroten?
  Bepaalde beroepen of activiteiten die een voortdurende belasting van de ogen vereisen, zoals langdurig computerwerk of intensief gebruik van smartphones, kunnen de ontwikkeling van hangende oogleden versnellen. Het is belangrijk om regelmatig pauzes te nemen en de ogen te ontspannen om spanning te verminderen.
 • Wat is een ooglidcorrectie zonder operatie?
  Een ooglidcorrectie zonder operatie is een innovatieve en niet-chirurgische procedure waarbij gebruik wordt gemaakt van het geavanceerde Plasma Lift Profi apparaat. Deze geavanceerde technologie maakt gebruik van gecontroleerde plasma-energie om overtollige huid rondom de oogleden te verstrakken en te verwijderen. De Plasma Lift Profi apparaat is een effectieve en veilige methode die geen scalpel of incisies vereist, waardoor er geen zichtbare littekens ontstaan.
 • Welke voordelen biedt de ooglidcorrectie zonder operatie ten opzichte van chirurgische ingreep?
  De Plasma Lift Profi apparaat biedt tal van voordelen ten opzichte van traditionele chirurgische ingrepen voor ooglidcorrectie. Naast het vermijden van littekens en het minimaliseren van risico’s, heeft deze niet-chirurgische methode ook een kortere hersteltijd. Bovendien zijn de resultaten van de Plasma Lift Profi apparaat langdurig, omdat het de natuurlijke collageenproductie stimuleert, wat bijdraagt aan een jeugdiger en strakker uitziende huid rondom de ogen.
 • Hoe lang duurt een ooglidcorrectie behandeling met de Plasma Lift Profi apparaat?
  De duur van een ooglidcorrectiebehandeling met de Plasma Lift Profi apparaat varieert afhankelijk van de complexiteit en het aantal te behandelen gebieden. Over het algemeen kan de behandeling binnen een tijdsbestek van 30-60 minuten worden voltooid. Deze tijdsduur maakt het een tijdbesparende optie voor drukke individuen die snel en efficiënt resultaten willen behalen.
 • Hoe snel kan ik mijn normale dagelijkse activiteiten hervatten na een ooglidcorrectie zonder operatie?
  Na een ooglidcorrectie zonder operatie met de Plasma Lift Profi apparaat kunnen de meeste patiënten binnen enkele dagen hun normale dagelijkse activiteiten hervatten. Het is echter essentieel om overmatige blootstelling aan de zon, intensieve lichaamsbeweging en wrijven van de behandelde gebieden te vermijden gedurende de herstelperiode om het genezingsproces te optimaliseren.
 • Wat is het verschil tussen een ooglidcorrectie zonder operatie en een traditionele chirurgische ingreep?
  Een ooglidcorrectie zonder operatie met de Plasma Lift Profi apparaat verschilt aanzienlijk van traditionele chirurgische ingrepen. In tegenstelling tot chirurgische methoden, vereist de Plasma Lift Profi apparaat geen incisies of hechtingen, wat resulteert in een aanzienlijk kortere hersteltijd en geen zichtbare littekens. Bovendien biedt de Plasma Lift Profi apparaat een gecontroleerde en precieze behandeling, waardoor de resultaten op maat kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften van de patiënt.
 • Wat is de gemiddelde hersteltijd na een ooglidcorrectie zonder operatie?
  Na een ooglidcorrectie zonder operatie met de Plasma Lift Profi apparaat varieert de hersteltijd per persoon. Gemiddeld genomen duurt het herstelproces ongeveer 7-10 dagen. Tijdens deze periode kan er sprake zijn van enige zwelling en korstvorming, maar deze symptomen verdwijnen geleidelijk. Het is belangrijk om de aanbevolen nazorginstructies strikt op te volgen om een snel en succesvol herstel te bevorderen.
 • Zijn de resultaten van een ooglidcorrectie met het Plasma Lift Profi apparaat blijvend?
  Hoewel een ooglid correctie zonder operatie met de Plasma Lift Pro behandeling langdurige resultaten biedt, is het verouderingsproces van de huid niet volledig te stoppen. Na verloop van tijd kan de huid weer verslappen, maar de meeste patiënten ervaren nog steeds aanzienlijke verbetering ten opzichte van hun oorspronkelijke toestand.
 • Wat zijn de risico’s en bijwerkingen van de ooglidcorrectie zonder operatie
  Hoewel de ooglidcorrectie zonder operatie met de Plasma Lift Profi apparaat een veilige behandeling is, zijn er enkele mogelijke risico’s en bijwerkingen. Deze kunnen onder andere tijdelijke zwelling, roodheid, korstvorming en veranderingen in de huidskleur omvatten. Deze bijwerkingen zijn meestal mild van aard en verdwijnen binnen enkele dagen.
 • Hoe lang blijven de resultaten van een ooglidcorrectie met het Plasma Lift Profi apparaat zichtbaar?
  De resultaten van een ooglidcorrectie met de Plasma Lift Profi apparaat zijn langdurig en zichtbaar. Na de behandeling ervaren klanten merkbare verbeteringen in de strakheid en jeugdigheid van hun oogleden. Deze resultaten blijven behouden doordat de Plasma Lift Profi apparaat de natuurlijke collageenproductie stimuleert, wat bijdraagt aan langdurige stevigheid en verjonging van de huid rondom de ogen.  
 • Kan de ooglidcorrectie zonder operatie worden gecombineerd met andere esthetische behandelingen?
  Ja, de ooglidcorrectie zonder operatie kan vaak worden gecombineerd met andere esthetische behandelingen. Door verschillende behandelingen te combineren, kunnen we algehele gelaat verjongende resultaten behalen. Een persoonlijk consult met onze specialisten kan de mogelijkheden voor combinatiebehandelingen bespreken, welke geheel gratis is!
 • Zijn er specifieke nazorginstructies die ik moet volgen na een ooglidcorrectie met het Plasma Lift Profi apparaat?
  Voor een succesvol herstel en langdurige resultaten is het van cruciaal belang om de specifieke nazorginstructies op te volgen die onze specialisten verstrekken na een ooglidcorrectie met de Plasma Lift Profi apparaat. Dit kan het vermijden van bepaalde cosmetische producten en het zorgvuldig reinigen van de behandelde gebieden omvatten. Door het zorgvuldig opvolgen van deze richtlijnen wordt het genezingsproces gestimuleerd en kunnen optimale resultaten worden behaald met de behandeling met de Plasma Lift Profi apparaat.
 • Is de ooglidcorrectie met de Plasma Lift Profi apparaat geschikt voor iedereen?
  Hoewel de ooglidcorrectie met de Plasma Lift Profi apparaat geschikt is voor veel mensen, kan het noodzakelijk zijn om een consult te plannen met onze specialisten om de geschiktheid voor individuele behoeften en medische geschiedenis te beoordelen. Onze deskundige medische professionals kunnen een grondige evaluatie uitvoeren om te bepalen of de ooglidcorrectie zonder operatie met de Plasma Lift Profi apparaat de juiste keuze is voor u.
 • Hoeveel sessies zijn er meestal nodig voor een optimaal resultaat bij een ooglidcorrectie zonder operatie?
  Het aantal benodigde sessies voor een optimale resultaat bij een ooglidcorrectie zonder operatie met de Plasma Lift Profi apparaat kan variëren, afhankelijk van de individuele situatie en de gewenste resultaten. Over het algemeen zijn één tot twee sessies voldoende om significante verbeteringen te bereiken. Onze ervaren specialisten kunnen een persoonlijk behandelplan opstellen op basis van de specifieke behoeften van elke patiënt.

Plan een gratis consult

Een gratis consult is binnen 3 stappen gepland:

1. Vul onderstaand formulier in

2. Wij bellen u op het aangegeven moment voor een korte telefonische intake en het inplannen van de afspraak

3. U komt bij ons in de salon in Druten langs voor het gratis consult met een van onze specialisten.
Naam(Vereist)
Welke dagen bent u het beste telefonisch bereikbaar?
We bellen u wanneer het u uitkomt voor een korte telefonische intake en om het gratis consult in te plannen.
Welk dagdeel kunnen wij u het beste bellen?
Ja, ik wil de laatste acties, nieuwe producten en persoonlijke tips ontvangen.
Breedex Libelle rtl4 Huid Specialist

We zijn er voor u

Bij Dorien doen we er alles aan om u te laten stralen. Voor én na uw behandeling.

30+ jaar ervaring

Wij zijn een team van zeer ervaren & deskundige huidspecialisten. U wordt persoonlijk ontvangen.

Gratis consult

Al meer dan 250.000+ behandelingen uitgevoerd. Wij doen alles voor uw huid

Kom een keer langs

We starten altijd met een consultgesprek om uw wensen te bespreken. Deze is gratis.