Rosacea

Last van rosacea?

Wij bieden u de helpende hand om de huid te herstellen. Rosacea kan voor veel overlast zorgen. Met een behandelplan van Dorien.nl, speciaal afgestemd op uw huid, kunnen we deze klachten verminderen. Tijdens een consult analyseren we de huid en bekijken we welke behandelingen en eventuele producten het beste bij uw huid passen.

Alles over rosacea

Wat is rosacea?

Rosacea is een complex huidprobleem wat in het begin wel eens wordt verward met couperose. Het zijn echter twee verschillende huidaandoeningen. Rosacea is een huidziekte in het gelaat wat behalve verkleuring ook ontstekingen en pukkels met zich meebrengt. Wij zien dat met name vrouwen tussen 30 en de 65 hiermee te maken kunnen krijgen. Echter beperkt rosacea zich niet tot alleen het vrouwelijke geslacht. Over het algemeen hebben mensen die last hebben van rosacea last van jeuk, verkleuring in het gezicht en oppervlakkige haarvaatjes. In een later stadium kunnen hier ernstige vormen van pukkels en ontstekingen bij komen. Men krijgt last van een stekend en brandend gevoel in het gelaat en last van de ogen. Rosacea kan soms ineens in heftigheid toenemen waardoor het lastig te behandelen is.

Rosacea is een vervelende huidaandoening

Hoe ontstaat rosacea?

Het ontstaan van rosacea is niet precies bekend. Het is een chronische huidaandoening. Wel is bekend dat er verschillende factoren zijn die invloed hebben op de ernst van de aandoening. Zo kunnen stress en zonlicht versterkende factoren zijn. Ook kan een abrupte temperatuur overgang de aandoening verergeren. Rosacea kan zich in verschillende stadia ontwikkelen. Veel mensen die last hebben van rosacea krijgen later ook last van oogproblemen.

Stress kan een oorzaak zijn van rosacea

Wat kunt u zelf doen tegen rosacea?

Rosacea is een complexe huidaandoening die om een professionele behandeling vraagt. Toch zijn er dingen die u thuis kunt doen om het niet te verergeren. Let goed op uw dieet en vochtbalans. Drink genoeg en eet gezond. Vermijd zoveel mogelijk stressoren. Gebruik geen geparfumeerde zeep op uw gezicht. Gebruik een zachte hydraterende crème voor uw gelaat. Zo kunnen bepaalde voedingsmiddelen of omgevingsfactoren de rosacea verergeren. Indien de klachten soms erger worden is het goed om een notitieboekje bij te houden met dingen die u doet of eet. Op die manier ontdekt u mogelijk een patroon dat uw rosacea kan aanwakkeren.

Rosacea verminderen doormiddel van huidproducten

Welke rosacea behandeling past bij u?

Bij Dorien.nl hebben we verschillende behandelingen die we kunnen inzetten om rosacea problemen te verminderen.

Tijdens een consult gesprek analyseren we de huid en wordt duidelijk welke behandeling het beste bij de huid en rosacea past. U krijgt een persoonlijk behandelplan dat specifiek is toegespitst op uw huid en klachten. Zo krijgen we de rosacea samen zo snel mogelijk onder controle.

Tijdens onze behandelingen gebruiken we producten uit onze eigen unieke productlijn. Deze is speciaal ontwikkeld zijn om specifieke huidproblemen aan te pakken, waaronder rosacea. Dit doen wij onder andere met onze Red-Care Solution crème.

Gerelateerde producten tegen rosacea

Veelgestelde vragen

Plan een gratis consult

Een gratis consult is binnen 3 stappen gepland:

1. Vul onderstaand formulier in

2. Wij bellen u op het aangegeven moment voor een korte telefonische intake en het inplannen van de afspraak

3. U komt bij ons in de salon in Druten langs voor het gratis consult met een van onze specialisten.
Naam(Vereist)
Welke dagen bent u het beste telefonisch bereikbaar?
We bellen u wanneer het u uitkomt voor een korte telefonische intake en om het gratis consult in te plannen.
Welk dagdeel kunnen wij u het beste bellen?
Ja, ik wil de laatste acties, nieuwe producten en persoonlijke tips ontvangen.
Breedex Libelle rtl4 Huid Specialist

We zijn er voor u

Bij Dorien doen we er alles aan om u te laten stralen. Voor én na uw behandeling.

30+ jaar ervaring

Wij zijn een team van zeer ervaren & deskundige huidspecialisten. U wordt persoonlijk ontvangen.

Gratis consult

Al meer dan 250.000+ behandelingen uitgevoerd. Wij doen alles voor uw huid

Kom een keer langs

We starten altijd met een consultgesprek om uw wensen te bespreken. Deze is gratis.