Wat te doen tegen cellulite?

Cellulite, ook wel bekend als sinaasappelhuid, is een veelvoorkomend cosmetisch probleem waar veel vrouwen last van hebben. Het kan leiden tot onzekerheid en een verminderd zelfvertrouwen, vooral wanneer de zomer nadert en we weer badkleding gaan dragen.

Allereerst: wat is cellulite?

Cellulite is een cosmetisch probleem dat wordt veroorzaakt door vet- en vochtophopingen onder de huid. Het resulteert in een bobbelige, putachtige huid, vooral op de bovenbenen, billen en armen. Het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en kan een bron van onzekerheid zijn. Ondanks dat cellulite niet gevaarlijk is voor de gezondheid, kan het een negatieve invloed hebben op het zelfbeeld.

 

Cellulite of cellulitis?

Veel mensen raken in de war door de termen cellulite en cellulitis en gebruiken ze door elkaar. Het juiste woord voor het huidprobleem met een bobbelige structuur is cellulite. Cellulitis, daarentegen, is een ontsteking van het onderhuidse bindweefsel dat wordt veroorzaakt door een bacterie. De infectie komt meestal voor op de benen en gaat gepaard met koorts en pijn. Het is belangrijk om het verschil tussen deze twee termen te kennen, omdat het om twee totaal verschillende problemen gaat.

5 tips tegen cellulite

Gelukkig zijn er verschillende manieren om cellulite te verminderen en een gladdere huid te krijgen. Hieronder volgen 5 tips om cellulite tegen te gaan:

gezonde voeding cellulite tegengaan

Tip 1: Gezonde voeding

Een van de beste manieren om cellulite te verminderen, is door een gezond dieet te volgen. Eet veel groenten, fruit en volkorenproducten en vermijd bewerkte voedingsmiddelen, suikers en verzadigde vetten. Door gezond te eten vermindert u uw lichaamsvet, wat kan helpen bij het verminderen van cellulite.

bewegen tegen cellulite

Tip 2: Regelmatige lichaamsbeweging

Regelmatige lichaamsbeweging is ook belangrijk bij het verminderen van cellulite. Cardio-oefeningen zoals joggen, wandelen, fietsen en zwemmen helpen om vet te verbranden en de bloedcirculatie te verbeteren. Krachttraining kan ook helpen om de spierspanning te verbeteren en de huid strakker te maken.

 

Als je last heb van een doffe huid moet je goed water drinken

Tip 3: Drink voldoende water

Voldoende water drinken is essentieel voor het verminderen van cellulite. Water helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam en verbetert de bloedcirculatie. Het kan ook helpen bij het verminderen van het vasthouden van vocht, wat een bijdragende factor kan zijn aan cellulite.

Cellulitis van de billen verwijderen

Tip 4: Endermologie behandeling

Endermologie is een behandeling die speciaal is ontwikkeld om cellulite aan te pakken. Endermologie maakt gebruik van een apparaat dat de huid en het onderliggende weefsel zachtjes opzuigt en rolt om de bloedcirculatie te verbeteren. Endermologie is een intensieve bindweefselmassage en kan verkleefde vetcellen afvoeren. Lees meer over endermologie.

Ultra body shaping controleren van de pads op de bovenbenen van een vrouw

Tip 5: Ultra Body Shaping behandeling

Een effectieve manier om cellulite te verminderen is de Ultra Body Shaping behandeling. Binnen slechts 4 weken kan de ultra body shape behandeling vet- en vochtophopingen afbreken en de werking van enzymen stimuleren, waardoor spieraanmaak wordt bevorderd en u slanker wordt en uw huid strakker oogt.

Kortom, het verminderen van cellulite vereist een combinatie van een gezond dieet, regelmatige lichaamsbeweging en specifieke behandelingen als Endermologie of Ultra Body Shaping. Het is ook belangrijk om gehydrateerd te blijven als onderdeel van uw dagelijkse routine. Met deze tips werkt u  aan een gladdere, stevigere huid en krijgt u meer zelfvertrouwen.

Ervaringen met cellulite verminderen bij Dorien

Zeer goede uitleg en advies. Ik voelde me erg op mijn gemak en ze wisten mij goed gerust te stellen. Ook het resultaat is zeer positief!
Anne 19-08-2022
Gevestigd in een mooi pand. Oogt professioneel; uitleg van de behandeling was duidelijk en eerlijk door een vriendelijke eigenaresse Dorien
Jacqueline 13-04-2022
Heel fijn om naar 'Dorien' te gaan. Zowel voor 'het' probleem als voor de fijne mensen die je helpen. Goede adviezen? Meedenkend. Altijd tijd voor je. Kom er graag!
Anoniem 25-11-2020

Plan een gratis consult

Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen bij het verminderen van cellulite? Kom een keer langs! We starten altijd met een gratis consult om uw wensen en mogelijkheden te bespreken.

Kom een keer langs

We starten altijd met een consultgesprek om uw wensen te bespreken. Deze is gratis.

We zijn er voor u

Bij Dorien doen we er alles aan om u te laten stralen. Voor én na uw behandeling.

30+ jaar ervaring

Wij zijn een team van zeer ervaren & deskundige huidspecialisten. U wordt persoonlijk ontvangen.

Gratis consult

Al meer dan 250.000+ behandelingen uitgevoerd. Wij doen alles voor uw huid