Zonnevlekken op uw huid: zo komt u er vanaf!

Nu de zomer langzaam plaatsmaakt voor de herfst, is het tijd om terug te kijken op zonnige dagen vol plezier. Maar soms kunnen die warme dagen hun stempel achterlaten in de vorm van pigmentvlekken op uw huid. Geen zorgen, want wij staan klaar om u te helpen bij het verminderen en voorkomen van deze vlekken. In dit blog delen we waardevolle inzichten over hoe pigmentvlekken door de zon ontstaan, wat u zelf kunt doen om ze te voorkomen, en welke behandelingen effectief zijn om weer een egale, stralende huid te krijgen. Lees verder en ontdek hoe u de zomer achter u kunt laten met een prachtige huid dankzij onze expertise!

 

Hoe ontstaan pigmentvlekken door de zon?

Pigmentvlekken, ook wel zonnevlekken, ouderdomsvlekken of Lentigo Solaris genoemd, zijn donkerdere plekken op de huid die vaak verschijnen na blootstelling aan de zon. Deze vlekken ontstaan door een overproductie van melanine, het pigment dat de kleur van onze huid bepaalt. Langdurige blootstelling aan ultraviolette (UV) stralen kan de melanineproductie ontregelen, waardoor sommige delen van de huid meer pigment produceren dan andere. Dit resulteert in ongelijkmatige donkere vlekken, die het meest voorkomen op gebieden die veel aan de zon zijn blootgesteld, zoals het gezicht, de handen en de schouders.

Tip van Dorien

Als huidspecialist raad ik het Retinol Anti-Ageing Serum aan om toe te voegen aan uw dagelijkse schoonheidsroutine. Dit zijdezachte serum is werkelijk een must-have. Het heeft de kracht om huidvernieuwing te versnellen, rimpels, fijne lijntjes en pigmentvlekjes te vervagen en te zorgen voor een stevigere, gladdere en meer egale huid, bij regelmatig gebruik zal uw huid er frisser, egaler en jonger uitzien.

Dorien

Wat kunt u zelf doen om pigmentvlekken door de zon te voorkomen?

Nu de zomer voorbij is, is het een goed moment om enkele preventieve maatregelen te nemen om toekomstige pigmentvlekken te voorkomen:

  • Zonbescherming is essentieel: gebruik een SPF crème die u beschermt tegen schadelijke UV-stralen. Niet alleen in de zomer, maar ook tijdens de andere seizoenen. De sunblock crème van Beauty by Dorien mag niet ontbreken in uw handtas.
  • Vermijd de zon op piekuren: in de zomer is de zon tussen 12 en 16 uur het felst. Probeer op die momenten de schaduw op te zoeken.
  • Hydrateer van binnenuit: Drink voldoende water om uw huid gehydrateerd te houden en haar natuurlijke beschermende barrière te versterken.
  • Gebruik dagelijks pigmentverminderende crème: deze crème vermindert de aanmaak van melanine waardoor pigmentvlekjes minder zichtbaar worden.

Behandelingen om zonnevlekken te verminderen

Wij bieden een groot scala aan effectieve behandelingen om pigmentvlekken aan te pakken en uw huid haar natuurlijke egale uitstraling terug te geven. Het is per huid verschillend welke behandeling het meest effectief is. Benieuwd wat het beste bij uw huid past? Plan een gratis consult.

Plasma Lift

Het doel van de Plasma Lift bij pigmentvlekken is om de bovenste huidlaag te verwijderen en de melanine in de pigmentvlekken te verminderen of te elimineren. Dit gebeurt door kleine gecontroleerde plasma flitsen. De plasma flitsen creëren warmte die de bovenste laag van de huid verdampt. Dit proces staat bekend als sublimatie. Tijdens de sublimatie verdampen de pigmentvlekken en wordt de bovenste huidlaag verwijderd.

Plasma lift voor het verbeteren van de huid

Microdermabrasie

Microdermabrasie verwijdert oppervlakkige pigmentvlekken zoals ouderdoms- en zonnevlekken door dode huidcellen te exfoliëren. Dit verbetert de huidstructuur en geeft een egale en stralende teint. Tijdens de behandeling worden kleine kristallen met hoge druk op de huid aangebracht, waardoor de bovenste huidlaag wordt verwijderd en de nieuwe huidlaag zichtbaar wordt.

Microdermabrasie ultra voor het inmasseren van serum

Harmony XL

De Harmony XL is een veelzijdige behandelmethode met licht. We zetten het in tegen meer dan 40 huidaandoeningen en huid indicaties. Met deze behandeling kunnen we pigmentvlekjes verminderen, zonder de huid te beschadigen.

Harmony XL voor het verwijderen van pigmentvlekken

T-away

De onderliggende technologie van de T-Away is gebaseerd op Ultra Short High Frequency. Deze USHF techniek wordt al jaren in de medische wereld gebruikt en wordt nu voor het eerst met de T-Away voor cosmetische doeleinden geschikt. Het zorgt ervoor dat oneffenheden in de huid worden verminderd.

Het verwijderen van een steelwratje met de t-away

Advies van een specialist?

Heeft u geen idee welke behandeling het beste bij uw huid past? Onze specialisten analyseren uw huid tijdens een gratis consult en beoordelen welke behandeling het meest geschikt is. Interesse? Vraag geheel gratis een consult aan.

Plan een gratis consult

Vul uw gegevens in, dan zullen wij vervolgens telefonisch contact met u opnemen voor het definitief inplannen van een eerste consult.
Naam(Vereist)
Ja, ik wil de laatste acties, nieuwe producten en persoonlijke tips ontvangen.
Breedex Libelle rtl4 Huid Specialist

We zijn er voor u

Bij Dorien doen we er alles aan om u te laten stralen. Voor én na uw behandeling.

30+ jaar ervaring

Wij zijn een team van zeer ervaren & deskundige huidspecialisten. U wordt persoonlijk ontvangen.

Gratis consult

Al meer dan 250.000+ behandelingen uitgevoerd. Wij doen alles voor uw huid