Verschillende soorten laser ontharen: Welke laser past bij u?

Laser ontharen is populairder dan ooit, en dat is niet zonder reden. Na een succesvol behandelplan heeft u geen last meer van puistjes, bultjes en ingegroeide haren. Geen pijnlijke waxbeurten meer, maar een behandeling met een uiterst effectieve laser. Er zijn verschillende soorten lasers die ingezet worden tegen ongewenste haargroei. Maar weet u welke laser het beste bij uw huid- en haartype past? In deze blog nemen we u mee in de verschillende soorten lasers en geven we u een duidelijk beeld van welke laser het meest geschikt is voor u.

De verschillende soorten lasers

De Alexandrite laser, de diode laser, de nd:YAG laser en IPL zijn de vier verschillende soorten lasers die ingezet worden bij definitief ontharen. Iedere laser richt zich op een andere golflengte binnen het haartje, waardoor iedere laser andere voordelen met zich meebrengt. De keuze voor een specifieke laser hangt af van uw huid- en haartype. Zo is de Alexandrite laser geschikt voor mensen met een lichte huid en donkere haren, terwijl de nd:YAG laser geschikt is voor alle huid- en haartypes. De diode laser, met name de Soprano ICE Platinum, is momenteel de meest effectieve laser voor ontharen.

1. Alexandrite laser

De Alexandrite laser is een veelgebruikte laser bij ontharen. Het is een geschikte optie voor mensen met een lichte huid en donkere haren. De laser zendt een puls uit die door het pigment in de haren wordt opgenomen en zo de haarzakjes vernietigt. Het aantal benodigde behandelingen hangt af van uw individuele situatie en varieert van 6 tot 10 behandelingen.

Voordelen van de Alexandrite laser:

 • Werkt goed bij mensen met een lichte huid en donkere haren
 • Uitermate geschikt voor oppervlakkige haartjes op bijvoorbeeld de bovenlip

Nadelen van de Alexandrite laser:

 • Pijnlijker dan de andere lasers
 • Ongeschikt voor mensen met een donkere huid
 • Werkt minder goed op lichte en rode haartjes

 

2. Diode laser

De diode laser is ook een goede optie voor mensen met een lichte huid en donkere haren, maar het verschil met de Alexandrite laser is dat deze laser een continue straal uitzendt die dieper in de huid doordringt. Hierdoor worden ook diepere haarzakjes vernietigd. De Soprano ICE Platinum is de meest effectieve diode laser, en dankzij extra technologieën is deze behandeling vrijwel pijnloos.

Voordelen van de diode laser:

 • Diepe penetratie van het haarfollikel
 • Geschikt voor grote delen van het lichaam zoals de benen, armen, rug en borst.

Nadelen van de diode laser:

 • is niet geschikt voor mensen met lichte haarkleuren, zoals grijs of wit haar, en het is minder effectief voor mensen met een donkere huidskleur.

 

3. nd:YAG laser

De nd:YAG laser is geschikt voor alle huid- en haartypes. Deze laser werkt met een gepulseerde straal die door het pigment in de haren wordt opgenomen. Het aantal benodigde behandelingen hangt af van uw individuele situatie en varieert van 8 tot 10 behandelingen. Zowel voor de nd:YAG laser als de Diode en Alexandrite laser is het belangrijk dat een ervaren specialist de behandeling uitvoert. Zo bent u verzekerd van een optimaal resultaat.

Voordelen van de nd:YAG laser:

 • Werkt goed bij mensen met een donkere huid
 • Geschikt voor diepe haartjes in bijvoorbeeld de hoofdhuid, oksels en schaamstreek

Nadelen van de nd:YAG laser:

 • Heeft meer behandelingen nodig dan de andere lasers

 

4. IPL ontharen

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Dit is geen laser, maar een lichtbron die flitsen uitzendt. IPL is geschikt voor alle huid- en haartypes, maar werkt minder effectief dan de laser. Bij IPL wordt het licht geabsorbeerd door het pigment in de haren, waardoor de haarzakjes worden vernietigd.

Voordelen van IPL ontharen:

 • Geschikt voor alle huidtypes

Nadelen van IPL ontharen:

 • Werk minder effectief dan laser ontharen
 • Kan als pijnlijk worden ervaren
 • Resultaten kunnen verschillen per huidtype. Werkt over het algemeen het best op lichtere huidtypes met donkerder haar.
Definitief ontharing rug van de man

Wat is de beste laser voor definitief ontharen?

Hoewel elke laser zijn eigen voor- en nadelen heeft, vinden we bij Dorien de Soprano ICE Platinum de meest effectieve laser voor ontharen. Deze diode laser werkt met een continue straal die dieper in de huid doordringt en combineert de technologieën van de verschillende lasers, waardoor ook diepere haarzakjes vernietigd worden. Bovendien is de behandeling vrijwel pijnloos dankzij extra technologieën.

 

Soprano ICE Platinum

Definitief ontharen met de soprano ice

De Soprano ICE Platinum combineert de golflengtes van de Alexandrite, Diode en nd:YAG laser in één Diode laser. De haarzakjes worden met hoge snelheid geleidelijk opgewarmd tot een temperatuur waarbij de haarfollikels effectief worden beschadigd. Zo voorkomt de laser toekomstige haargroei. Door de combinatie van de golflengtes en het lage energieniveau van de Soprano ICE Platinum voorkomt de laser ook dat de huid tijdens de behandeling beschadigd raakt.

Door de combinatie van de verschillende golflengten dringt de Soprano ICE Platinum door tot de verschillende dieptes in de huid. Deze uiterst efficiënte manier van laseren behandelt op deze manier de drie belangrijkste structuren van het haarfollikel.

Soprano ICE platinum ervaringen

Fijne plek, deskundig team, ik zou dit iedereen aanbevelen. Bijna geen haren meer op de plekken waar ik ze weg wilde hebben.
Marieke 25-01-2024
Een zeer gastvrij en deskundig team waarbij je jezelf heerlijk op je gemak voelt.
Ingrid 11-03-2024
Na een duidelijk consultgesprek met meerdere behandelingen begonnen. Deze zijn goed verlopen. Personeel is erg vriendelijk en begripvol.
Inge 14-03-2024
Erg welkom gevoel, veel info tijdens intake en goede adviezen. Tijdens behandeling uitleg en veel kennis en begrip voor de wensen. Ontzettend blij met het resultaat en ga met een goed gevoel weg. Dankjewel!
Chantal 26-03-2024
Van a tot z top! Vriendelijk personeel, fijne sfeer en ik ben erg blij met het resultaat.
Vera 11-04-2024
Gezellige ontvangst en goede behandeling met gewenst resultaat.
John 29-12-2020
De behandeling wordt uitgevoerd met professionele apparaten en door kundig personeel. Het resultaat is geweldig. Dit had ik 10 jaar eerder moeten doen.
Mieke 01-06-2020
Betrokken medewerker met aandacht voor detail en deskundig. Behandeling voldoet aan de …
Anoniem 24-07-2021
Goed geholpen, deskundig advies. Blij met het resultaat.
Anoniem 19-05-2022
Ik zou de kliniek zeker aanbevelen. Suzanne benaderde mij persoonlijk, is heel deskundig en wil ook het maximale uit de behandeling …
Milou 01-09-2020
Geweldige service, klantgericht, warm Professioneel en zeer deskundig op maat. Zeer vriendelijk ook
H.J. 01-06-2022
Nooit meer te scheren, eindelijk van mijn borst en rug haar af. Eerlijk advies, goed geholpen en fijn personeel.
Jurgen 20-07-2021
Behandeling volledig naar wens. Met oog voor jou als persoon, gericht op het best mogelijke resultaat.
Dorien 09-06-2022
Deskundig personeel, een open en eerlijk consultgesprek (is niet geheel pijnloos) maar is wel het resultaat wat ik wilde dus erg tevreden
Margreet 23-06-2022
Professioneel instituut met moderne en kwalitatief hoogwaardige apparatuur. Heel vriendelijk en verzorgend.
S. 16-02-2022
Super goed behandeld en een fijne rustige sfeer. Eindelijk geen benen en bikinilijn meer scheren, wat fijn. Ik beveel deze kliniek aan.
Tessa 28-07-2022
Mijn rug en borsthaar zijn verleden tijd. Ik vond de behandeling op sommige plekken niet geheel pijnloos, dit vanwege mijn lichte haren. Maar het was prima te ….
Wesley 03-10-2022

Bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen met de Soprano ICE Platinum? Bij Dorien.nl hebben we al veel tevreden klanten mogen behandelen met deze laser. Onze klanten ervaren de behandeling als vrijwel pijnloos en hebben na slechts enkele behandelingen een merkbaar resultaat. Dankzij de Soprano ICE Platinum kunnen we nu nog effectiever en comfortabeler ontharen dan voorheen.

Kortom, wilt u definitief af van ongewenste haargroei? Kies dan voor een behandeling met de Soprano ICE Platinum bij Dorien.nl. Onze ervaren specialisten helpen u graag bij het vinden van de beste behandeling voor uw huid- en haartype. Kom langs voor een gratis consult en geniet binnenkort van een gladde en zachte huid, zonder zorgen over ongewenste haargroei.

We zijn er voor u

Bij Dorien doen we er alles aan om u te laten stralen. Voor én na uw behandeling.

30+ jaar ervaring

Wij zijn een team van zeer ervaren & deskundige huidspecialisten. U wordt persoonlijk ontvangen.

Gratis consult

Al meer dan 250.000+ behandelingen uitgevoerd. Wij doen alles voor uw huid

Kom een keer langs

We starten altijd met een consultgesprek om uw wensen te bespreken. Deze is gratis.