Droge huid

Last van een droge huid?

Neem afscheid van een droge huid door middel van een behandelplan op maat. Tijdens het consult analyseren we de huid en bekijken we welke behandeling en eventuele producten het beste bij uw huid en wensen passen.

Alles over een droge huid

Wat is een droge huid?

Een droge huid is een toestand van de huid. De huid voelt overal droog en schraal aan. Een droge huid kan overal op het lichaam voorkomen, ook op de hoofdhuid. Een droge huid kan er rood uitzien en jeuken en/of schilferen. Het is een gevolg van tekort aan water in de huid. De meeste mensen hebben wel eens last gehad van een droge huid, bijvoorbeeld in de winter. Tijdens het frequent handen wassen gedurende de corona periode waren droge handen eerder regel dan uitzondering. Het kan bijzonder vervelend en bovendien pijnlijk zijn als u last heeft van een extreem droge huid. De huid kan in erge gevallen zelfs openbarsten en er kunnen wondjes ontstaan.

Een droge huid kan gaan schilferen wat heel vervelend is

Hoe ontstaat een droge huid?

Een droge huid ontstaat door een tekort aan vocht in de hoornlaag van de huid. Handdesinfectie met een hoog alcoholpercentage draagt bij aan het verkrijgen van soms extreem droge handen. Douche- en badproducten kunnen ook bijdragen aan het verkrijgen van een droge huid. Badproducten zorgen er in combinatie met warm water weliswaar voor dat de huid schoon wordt, echter spoelen deze producten ook letterlijk de nodige vetten van de huidlaag af. Hierdoor verliest de huid de beschermlaag en dus ook vocht. Veel mensen hebben in de winter vaak last van een droge huid. Dit komt omdat tijdens het koude weer de verwarming thuis ook hoger wordt gezet. De hoge verwarming zorgt voor een droger leefklimaat. Tevens kunnen alcoholgebruik en een ongezonde levensstijl voor een droge huid zorgen.

Een droge huid moet goed gehydrateerd worden

Wat kunt u zelf doen tegen een droge huid?

U kunt de droge huid insmeren met een vette crème. De droge huid insmeren met lotion kan de jeuk kortstondig verminderen. Dit helpt echter niet op lange termijn. Lotion bevat te veel water en te weinig vet. Gebruik tijdens het douchen bij voorkeur een speciale olie. Sta niet te lang onder de douche. Gebruik tijdens het douchen geen heet water. Douche niet meerdere keren per dag en sla als het kan een dagje over. Zorg voor een gezond leefklimaat in uw huis en ventileer de ruimtes goed. Probeer gezond te leven en een gezond voedingspatroon aan te houden. Pas op met alcohol; alcohol droogt de huid nog verder uit.

Door teveel te wassen kan er een droge huid ontstaan

Welke behandeling tegen een droge huid past het beste bij u?

Bij Dorien.nl hebben we verschillende behandelingen die we kunnen inzetten om de huid te hydrateren.

Tijdens een consult gesprek zal de droge huid worden geanalyseerd. De huidspecialist zal beoordelen welke behandeling het beste bij uw huid past. Hierdoor krijgt u een persoonlijk behandelplan die is afgestemd op uw huid en gewenst resultaat.

Al onze behandelingen worden uitgevoerd met onze eigen unieke productlijn. Deze is speciaal ontwikkeld om specifieke huidproblemen aan te pakken, waaronder een droge huid. Zoals de Royal Peptide en de Max Moist Supreme crème.

Bekijk hieronder de mogelijke behandelingen die we kunnen inzetten om dit huidprobleem aan te pakken.

Veelgestelde vragen

 • Extra water drinken bij een droge huid?
  Het extra water drinken zal geen invloed hebben op de droge huid. Was de droge huid niet met zeep maar gebruik een milde reiniger.
 • Waarom schilfert mijn gezicht?
  Een verstoorde huid of eczeem kan er toe leiden dat de huid gaat schilferen. Gebruik een hydraterende crème zoals de dag & nacht crème van onze productlijn van Beauty by Dorien. U kunt deze crème meerdere keren per dag aanbrengen
 • Hoe ziet een droge huid eruit?
  Een droge huid kan er rood uitzien. De huid kan gaan schilferen welke ook ruw aanvoelt. Kloofjes of barstjes kunnen ook zichtbaar zijn.
 • Welke producten tegen een droge huid?
  Het liefst een crème voor de vochtarme huid en zonder parfum. Een heerlijke crème is onze Max Moist Supreme Cream van Beauty by dorien. Deze crème heeft een rijke formule die zeer goed door de huid wordt opgenomen. De huid voelt minder trekkerig/geïrriteerd aan en de vochtcirculatie in het gezicht wordt gestimuleerd. De huid herstelt haar natuurlijke evenwicht en brengt de vochtbalans in de huid voor de gehele dag op peil.

Plan een gratis consult

Een gratis consult is binnen 3 stappen gepland:

1. Vul onderstaand formulier in

2. Wij bellen u op het aangegeven moment voor een korte telefonische intake en het inplannen van de afspraak

3. U komt bij ons in de salon in Druten langs voor het gratis consult met een van onze specialisten.
Naam(Vereist)
Welke dagen bent u het beste telefonisch bereikbaar?
We bellen u wanneer het u uitkomt voor een korte telefonische intake en om het gratis consult in te plannen.
Welk dagdeel kunnen wij u het beste bellen?
Ja, ik wil de laatste acties, nieuwe producten en persoonlijke tips ontvangen.
Breedex Libelle rtl4 Huid Specialist

We zijn er voor u

Bij Dorien doen we er alles aan om u te laten stralen. Voor én na uw behandeling.

30+ jaar ervaring

Wij zijn een team van zeer ervaren & deskundige huidspecialisten. U wordt persoonlijk ontvangen.

Gratis consult

Al meer dan 250.000+ behandelingen uitgevoerd. Wij doen alles voor uw huid

Kom een keer langs

We starten altijd met een consultgesprek om uw wensen te bespreken. Deze is gratis.