Huidverzorging tijdens de overgang

De overgang is een periode van grote veranderingen in het leven van een vrouw. Naast de bekende symptomen zoals opvliegers en stemmingswisselingen, ondergaat ook de huid een transformatie. Huidverzorging tijdens de overgang is dan ook essentieel om deze fase comfortabel door te komen. In deze blog delen we belangrijke huidverzorgingstips voor vrouwen in de overgang, met een speciale focus op hoe u om kunt gaan met een droge huid en andere huidproblemen die tijdens de overgang kunnen optreden.

Waarom verandert de huid tijdens de overgang?

Tijdens de overgang verandert de hormoonbalans in het lichaam drastisch. De daling van oestrogeen heeft een directe impact op de huid. Oestrogeen speelt namelijk een cruciale rol in het behoud van een gehydrateerde en stevige huid. Wanneer het oestrogeenniveau daalt, vermindert de productie van collageen en natuurlijke oliën, wat kan leiden tot een droge huid en andere huidproblemen zoals fijne lijntjes, rimpels en verlies van elasticiteit.

senior mensen hebben meer last van rimpels

Voor welke huidproblemen zorgt de overgang?

  • De huid verliest zijn elasticiteit, waardoor de huid verslapt. Door de afname van oestrogeen neemt ook de aanwezigheid van collageen en elastine af.
  • De textuur wordt droger en rimpels worden zichtbaarder. Doordat er minder oestrogeen aanwezig is, daalt ook de aanwezigheid van waterbindende stoffen zoals hyaluronzuur. De huid houdt minder vocht vast, wat resulteert in een droge huid.
  • Meer last van grove poriën en puistjes, omdat er relatief meer testosteron aanwezig is.
  • Ongewenst haargroei in het gezicht, doordat er dus relatief meer van het mannelijk hormoon testosteron in het lichaam aanwezig is.
Droge huid welke goed gehydrateerd moet worden

Tips voor huidverzorging tijdens de overgang

Een goede en passende huidverzorging tijdens de overgang is van groot belang om comfortabel door deze fase te komen en huidproblemen te minimaliseren. Hieronder volgen enkele essentiële huidverzorgingstips om de huid gezond en stralend te houden tijdens deze periode:

1. Hydratatie is de sleutel

Een van de meest voorkomende huidproblemen tijdens de overgang is een droge huid. Daarom is het belangrijk om de huid goed te hydrateren. Investeer in een goede vochtinbrengende crème, zoals de Max Moist Supreme Cream of de Gold Collagen Booster Gel, met ingrediënten waaronder hyaluronzuur. Deze stof helpt vocht beter vast te houden.

Een droge huid moet goed gehydrateerd worden

2. Gebruik milde reinigers

Tijdens de overgang is het belangrijk om agressieve reinigers te vermijden die de huid kunnen uitdrogen. Kies voor milde, hydraterende reinigingsmiddelen die de natuurlijke oliën van de huid behouden, zoals onze Reinigende Tonic met appelstamcellen. Dit helpt om vuil en make-up effectief te verwijderen zonder de huid te irriteren of uit te drogen.

Het reinigen van de huid met een masker

3. Bescherm je huid extra goed tegen de zon

Zonbescherming is altijd belangrijk, maar tijdens de overgang is het essentieel. De huid wordt dunner en kwetsbaarder voor UV-schade. Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met een SPF van minstens 30, maar het liefst SPF 50+. Dit helpt niet alleen om huidproblemen in het gezicht tijdens de overgang te voorkomen, maar ook om vroegtijdige veroudering en huidkanker te vermijden.

Couperose huidaandoening moet je beschermen met zonnebrand

4. Huidbehandelingen tegen collageenverlies

De huid verliest tijdens de overgang vaak collageen, wat leidt tot verlies van elasticiteit en stevigheid. Bij Dorien.nl bieden we verschillende behandelingen aan om dit tegen te gaan, zoals de Collageen Booster, Microneedling RF en de Beauty Pixel. Deze behandelingen stimuleren de productie van collageen, verbeteren de textuur van de huid en helpen rimpels te verminderen.

Alma switch collageen booster voor het verstrakken van de huid

5. Voed je huid van binnenuit

Een gezond dieet kan een grote invloed hebben op de conditie van je huid. Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals fruit en groenten, om je huid te beschermen tegen vrije radicalen. Omega-3 vetzuren, te vinden in vis, lijnzaad en walnoten, kunnen helpen om de huid gehydrateerd te houden en ontstekingen te verminderen.

Een gezond leven verminderd de kans op kraaienpootjes

6. Overbeharing tegengaan

Door hormonale veranderingen kan overbeharing een probleem worden tijdens de overgang. Definitief ontharen kan een effectieve oplossing zijn om ongewenste haargroei aan te pakken. Behandelingen zoals definitief ontharen met de Soprano ICE platinum bieden langdurige resultaten en kunnen helpen om een gladde, haarvrije huid te behouden.

Definitief ontharen laser instellen

Gratis intakegesprek en advies

De overgang brengt veel veranderingen met zich mee, ook op het gebied van huidverzorging. Door aandacht te besteden aan hydrateren, beschermen en voeden van je huid, kun je veelvoorkomende huidproblemen tijdens de overgang effectief aanpakken. Investeer in goede huidverzorgingsproducten en volg bovenstaande tips om je huid gezond en stralend te houden tijdens deze bijzondere fase in je leven. Meer informatie over wat het beste bij uw huid past? Kom langs voor een gratis consultgesprek.

Plan een gratis consult

Een gratis consult is binnen 3 stappen gepland:

1. Vul onderstaand formulier in

2. Wij bellen u op het aangegeven moment voor een korte telefonische intake en het inplannen van de afspraak

3. U komt bij ons in de salon in Druten langs voor het gratis consult met een van onze specialisten.
Naam(Vereist)
Welke dagen bent u het beste telefonisch bereikbaar?
We bellen u wanneer het u uitkomt voor een korte telefonische intake en om het gratis consult in te plannen.
Welk dagdeel kunnen wij u het beste bellen?
Ja, ik wil de laatste acties, nieuwe producten en persoonlijke tips ontvangen.
Breedex Libelle rtl4 Huid Specialist

We zijn er voor u

Bij Dorien doen we er alles aan om u te laten stralen. Voor én na uw behandeling.

30+ jaar ervaring

Wij zijn een team van zeer ervaren & deskundige huidspecialisten. U wordt persoonlijk ontvangen.

Gratis consult

Al meer dan 250.000+ behandelingen uitgevoerd. Wij doen alles voor uw huid