Help! Mijn permanente make-up blijft niet zitten!

Het kiezen voor permanente make-up, afgekort PMU, is een populaire manier om dagelijks tijd te besparen en er altijd verzorgd uit te zien. Maar wat als PMU bij u niet zo ‘permanent’ blijkt als gehoopt? Het niet goed blijven zitten van PMU kan verschillende oorzaken hebben. In deze blog duiken we dieper in de mogelijke redenen waarom PMU bij sommige mensen niet het gewenste langdurige effect heeft en geven we tips om het langer mooi te houden. Maar laten we beginnen bij het begin..

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up is een techniek waarbij pigment in de lederhuid wordt ingebracht om een langdurige make-up look te creëren. Het kan worden toegepast op verschillende delen van het gezicht, zoals wenkbrauwen, eyeliner en lippen. De pigmenten vervagen na verloop van tijd (gemiddeld tussen de 1,5 en 2 jaar) en moeten periodiek worden bijgewerkt. Dit verschilt per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals UV straling, huidvernieuwing en de verzorging van de huid. Hieronder leest u er meer over.

 

Waarom pakt PMU niet bij iedereen even goed?

Het kan frustrerend zijn wanneer permanente make-up (PMU) niet het gewenste resultaat oplevert. Van de kwaliteit van de gebruikte pigmenten tot de individuele huidreactie, er zijn diverse redenen waarom PMU niet bij iedereen even goed pakt. Laten we eens kijken naar enkele van de mogelijke oorzaken:

1. De huidconditie

Elke huid is verschillend. Een vette, dunne of gevoelige huid neemt het pigment minder goed op. Daarom geldt bij ons: hoe eerder je het laat bijwerken, hoe goedkoper het is.

Een droge huid moet goed gehydrateerd worden

2. Wondvocht of bloed tijdens de behandeling

Meer bloed of wondvocht tijdens het zetten van de PMU zorgt ervoor dat het pigment meer naar buiten loopt. Daarom plannen we altijd een nabehandeling om te kijken hoe het pigment gepakt heeft na de heling en werken we het bij. Dit zit bij de prijs in.

PMU verwijderen voor ontevreden wenkbrauwen

3. Vaardigheden van de specialist

De expertise en techniek van de specialist spelen ook een cruciale rol. Een minder ervaren specialist kan de pigmenten niet optimaal in de huid brengen of juist te diep, wat zorgt voor een onnatuurlijk resultaat. Het is namelijk van belang dat het pigment op de juiste diepte in de huidlaag wordt gezet.

Permanente make up PMU eyeliner wordt aangebracht

4. Nazorg

Goede nazorg is essentieel. Onjuiste of onvoldoende nazorg kan leiden tot snellere vervaging van de PMU. Smeer na de behandeling Bepanthen of Vaseline op het behandelde gebied, zodat het vet blijft. Zorg ook dat er de eerste paar dagen geen water bij komt, want dat kan ervoor zorgen dat de pigment minder blijft zitten. Daarnaast kan water ook bacteriën bevatten die weer voor infecties kunnen zorgen.

Permanente make up lipliner zetten

5. Medicijngebruik en levensstijl

Bepaalde medicijnen kunnen de huid gevoeliger maken of de genezing beïnvloeden, wat impact heeft op het resultaat van de PMU. Ook roken heeft impact op de bloedcirculatie en huidconditie (couperose komt bijvoorbeeld vaker voor bij mensen die roken), waardoor het de kwaliteit van de PMU negatief kan beïnvloeden.

6. Hoeveelheid zon en water op de huid

Overmatige blootstelling aan zon en water (nadat het helemaal geheeld is) kan de PMU sneller doen vervagen.

Ouderdomsvlekken voorkomen met een hoge factor zonnebrandcrème

7. Het gebruik van scrubs en chemische peeling

De huid vaak scrubben of het gebruik van chemische peelings kan de bovenste huidlaag aantasten waar de PMU is aangebracht, waardoor deze sneller vervaagt.

Carbon peeling behandeling voor een diepe peeling voor huidverjonging

Wanneer raden wij het af om permanente make-up te zetten?

  • Bij zwangerschap;
  • Bij eczeem of andere chronische huidziekten op plekken waar u permanente make-up zou willen;
  • Bij een koortslip kunnen wij geen permanente make-up aanbrengen op de lippen;
  • Als u last heeft van diabetes;
  • Wanneer u allergisch bent voor pigmentstoffen;
  • Op een litteken dat minder dan 6 maanden oud is;
  • Op een plek waar minder dan drie maanden geleden PMU of een tatoeage is gelaserd.

Heeft u één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? En wilt u toch permanente make-up? Overleg dan eerst met een arts.

“Als je tijdens de behandeling meer bloed verliest of als er meer wondvocht ontstaat, dan loopt het pigment als het ware weer naar buiten. Daarom plannen we altijd een nabehandeling om eventueel de permanente make-up bij te werken. Zo zorgen wij ervoor dat u altijd tevreden bent. “

Alissa

Hoe weet u of PMU bij u wel blijft zitten?

Als u twijfelt of permanente make-up iets voor u is, of als u wilt weten of het goed blijft zitten bij u, maak dan gerust een gratis afspraak voor een consult bij ons in de salon in Druten. Tijdens dit gesprek zal een van onze PMU specialisten al uw vragen beantwoorden en samen kunnen jullie bekijken of PMU geschikt is voor u. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat u een beslissing neemt. Bij Dorien staan we klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Plan een gratis consult

Een gratis consult is binnen 3 stappen gepland:

1. Vul onderstaand formulier in

2. Wij bellen u op het aangegeven moment voor een korte telefonische intake en het inplannen van de afspraak

3. U komt bij ons in de salon in Druten langs voor het gratis consult met een van onze specialisten.
Naam(Vereist)
Welke dagen bent u het beste telefonisch bereikbaar?
We bellen u wanneer het u uitkomt voor een korte telefonische intake en om het gratis consult in te plannen.
Welk dagdeel kunnen wij u het beste bellen?
Ja, ik wil de laatste acties, nieuwe producten en persoonlijke tips ontvangen.
Breedex Libelle rtl4 Huid Specialist

We zijn er voor u

Bij Dorien doen we er alles aan om u te laten stralen. Voor én na uw behandeling.

30+ jaar ervaring

Wij zijn een team van zeer ervaren & deskundige huidspecialisten. U wordt persoonlijk ontvangen.

Gratis consult

Al meer dan 250.000+ behandelingen uitgevoerd. Wij doen alles voor uw huid