Rokershuid

Last van een rokershuid?

Krijg weer een frisse en gezonde huid door het behandelen van de rokershuid. Tijdens het consultgesprek analyseren we de huid en bekijken we welke behandeling en eventuele producten het beste bij uw huid passen.

Alles over de rokershuid

Wat is een rokershuid?

Het kan ontzettend vervelend zijn als u last heeft van een rokershuid. We spreken van een rokershuid als iemand een ongezonde huid heeft als direct gevolg van het rookgedrag. Dat roken slecht is weten we al lang. Roken draagt bij aan het verouderingsproces van de huid. Het negatieve effect van roken is dus ook zichtbaar op de huid. Als iemand lang rookt kan de huid dof of geel en grijs worden. De huid ziet er ongezond en moe uit. Dit noemen we een rokershuid.

Een rokershuid wordt veroorzaakt door roken

Hoe ontstaat een rokershuid?

Roken heeft veel negatieve effecten op het lichaam. In sigarettenrook zitten schadelijke stoffen die een slecht effect hebben op het lichaam. Veel van deze effecten spelen zich af in het lichaam en zijn niet altijd duidelijk zichtbaar. Roken is een directe aanslag op uw organen. De bloeddruk en hartslag gaan omhoog en de longcapaciteit kan verminderen. Roken heeft ook nadelige gevolgen voor de huid. Door roken ontstaat schade aan de cellen door een significante toename van de zogenoemde vrije radicalen in de huid. Op termijn worden collageen en elastine aangetast door het roken. In sigarettenrook zit bovendien nicotine. Nicotine vernauwd de bloedvaten wat een ongunstig effect heeft op de huid. De huid wordt minder makkelijk voorzien van bloed wat op termijn een grauwe kleur kan opleveren.

Roken verslecht de algehele gezondheid met een rokershuid als gevolg, stop met roken

Wat kunt u zelf doen tegen een rokershuid?

U doet er goed aan om direct te stoppen met roken. Aarzel niet om hulp te vragen bij uw huisarts om van deze moeilijke verslaving af te komen. Om de conditie van een rokershuid te verbeteren doet u er goed aan om de huid goed te verzorgen. Zorg voor een goed gehydrateerde huid. Reinig de huid het liefst tweemaal per dag. Zorg ook voor een goede hydraterende nachtcrème. Eet daarnaast gezond en drink voldoende water.

Rokershuid verbeteren door nu te stoppen met roken

Welke behandeling tegen een rokershuid past bij u?

Bij Dorien.nl hebben we verschillende behandelingen die we kunnen inzetten om een rokershuid te verbeteren en zelfs weer te verjongen.

Tijdens een consult gesprek analyseren we de huid en wordt duidelijk welke behandeling en eventuele producten het beste hierbij passen. U krijgt een persoonlijk behandelplan dat uw weer laat stralen.

Al onze behandelingen worden uitgevoerd met onze eigen unieke productlijn die speciaal ontwikkeld zijn om specifieke huidproblemen aan te pakken, waaronder het verbeteren van de leeftijd van de huid.

Bekijk hieronder de mogelijke behandelingen en producten die we kunnen inzetten om dit huidprobleem aan te pakken.

Veelgestelde vragen

Plan een gratis consult

Vul uw gegevens in, dan zullen wij vervolgens telefonisch contact met u opnemen voor het definitief inplannen van een eerste consult.
Naam(Vereist)
Ja, ik wil de laatste acties, nieuwe producten en persoonlijke tips ontvangen.
Breedex Libelle rtl4 Huid Specialist

We zijn er voor u

Bij Dorien doen we er alles aan om u te laten stralen. Voor én na uw behandeling.

30+ jaar ervaring

Wij zijn een team van zeer ervaren & deskundige huidspecialisten. U wordt persoonlijk ontvangen.

Gratis consult

Al meer dan 250.000+ behandelingen uitgevoerd. Wij doen alles voor uw huid

Kom een keer langs

We starten altijd met een consultgesprek om uw wensen te bespreken. Deze is gratis.