Littekens

Last van littekens in uw gezicht?

Littekens verminderen door middel van een behandelplan op maat bij Dorien.nl. Tijdens een eerste consult analyseren we de huid en bekijken we welke behandeling en eventuele producten het beste bij uw huid en wensen passen.

Alles over littekens

Wat zijn littekens?

In beginsel is een litteken het zichtbare overblijfsel van een reactie van ons lichaam op een beschadiging van de huid. Onze huid heeft veel functies. Een van de functies is om u te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Zodra de huid beschadigd is, gaat ons lichaam aan de slag om de beschadiging te herstellen. Het weefsel wat zichtbaar is na genezing van de wond noemen we een litteken.

Littekens verminderen doormiddel van de microneedling rf

Hoe ontstaan littekens?

Een beschadigde huid kan gevaarlijk zijn voor het menselijk lichaam. De huid dient immers onder andere als beschermlaag. Een beschadigde huid kan u kwetsbaarder maken voor bacteriën en virussen. Een beschadiging van de huid kan op meerdere manieren ontstaan. Bijvoorbeeld door een operatie, valpartij of een ongeluk. Zo heeft u zich vast wel eens gesneden aan een mes of een stukje papier. Nadat de huid is beschadigd begint ons lichaam bijna direct aan het herstelproces om de functie van de huid in volle glorie te herstellen. Onze huid heeft niet het vermogen om op precies dezelfde manier terug te groeien. Het lichaam maakt uiteindelijk nieuw bindweefsel aan. Dit noemen we een litteken. Het littekenweefsel ziet er altijd iets anders uit, wat voor sommige mensen storend kan zijn.

Littekens in het gezicht van een man

Wat kunt u zelf doen tegen littekens?

Elke huid reageert anders op littekens. Zo spelen erfelijke factoren een rol maar ook de conditie van de huid. Verzorg uw huid dus altijd goed. Een gezonde huid is in staat tot een beter genezingsproces. Zorg voor voldoende hydratatie en gebruik een goede crème. Kijk tijdens het genezingsproces uit met zonlicht en strek de huid niet uit. Zorg ervoor dat u de wond tijdens het genezen goed schoonmaakt. Het is altijd verstandig om de wond te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Littekens kun je verminderen doormiddel van goed hydrateren

Welke behandeling tegen littekens past bij u?

Bij Dorien.nl hebben we verschillende behandelingen die we kunnen inzetten om littekens te verminderen, totaal verwijderen zal helaas niet mogelijk zijn.

Een consult gesprek zal duidelijkheid geven welke behandeling het meest geschikt voor u is. De huidspecialist zal naar uw wensen luisteren en een behandelplan opstellen. De behandeling zal stap voor stap uitgelegd worden.

Al onze behandelingen worden uitgevoerd met onze eigen unieke productlijn die speciaal ontwikkeld zijn om specifieke huidproblemen aan te pakken, waaronder het verminderen van littekens.

Bekijk hieronder de mogelijke behandelingen die we kunnen inzetten om littekens in het gezicht aan te pakken.

Gerelateerde producten tegen littekens

Veelgestelde vragen

Plan een gratis consult

Een gratis consult is binnen 3 stappen gepland:

1. Vul onderstaand formulier in

2. Wij bellen u op het aangegeven moment voor een korte telefonische intake en het inplannen van de afspraak

3. U komt bij ons in de salon in Druten langs voor het gratis consult met een van onze specialisten.
Naam(Vereist)
Welke dagen bent u het beste telefonisch bereikbaar?
We bellen u wanneer het u uitkomt voor een korte telefonische intake en om het gratis consult in te plannen.
Welk dagdeel kunnen wij u het beste bellen?
Ja, ik wil de laatste acties, nieuwe producten en persoonlijke tips ontvangen.
Breedex Libelle rtl4 Huid Specialist

We zijn er voor u

Bij Dorien doen we er alles aan om u te laten stralen. Voor én na uw behandeling.

30+ jaar ervaring

Wij zijn een team van zeer ervaren & deskundige huidspecialisten. U wordt persoonlijk ontvangen.

Gratis consult

Al meer dan 250.000+ behandelingen uitgevoerd. Wij doen alles voor uw huid

Kom een keer langs

We starten altijd met een consultgesprek om uw wensen te bespreken. Deze is gratis.