Gerstekorrels

Last van gerstekorrels?

Gerstekorrels, daar wilt u zo snel mogelijk vanaf. Neem afscheid van gerstekorrels dankzij een behandelplan op maat van Dorien.nl. We analyseren we de huid en bekijken welke behandeling en producten het beste bij uw huid passen. Zo geniet u binnen de kortste keren weer van een strakke en gezonde huid.

Alles over gerstekorrels

Wat is een gerstekorrel?

We spreken van een gerstekorrel als de talgklieren of zweetklieren zijn verstopt. U herkent ze als een wit of kleurloos bultje onder het huidoppervlak. Ze komen vaak voor rond de ogen of op het ooglid. De bultjes zijn ongevaarlijk en kunnen op elke leeftijd voorkomen. Verwar deze bultjes niet met puistjes. Een puistje is een ontsteking en een gerstekorrel is dat niet. Een gerstekorrel laat zich ook niet zo makkelijk verwijderen omdat het zich iets dieper in de huid bevindt. Het kan behoorlijk vervelend zijn indien u last heeft van hardnekkige gerstekorrels. Zeker rond de oogstreek kan het als zeer hinderlijk worden ervaren.

Een gerstekorrel zelf uitknijpen is niet verstandig

Hoe ontstaat een gerstekorrel?

Gerstekorrels zijn niet leeftijdsgebonden. Iedereen kan er last van krijgen. Meestal worden ze veroorzaakt door verstopte poriën. Verstoring door make-up of verzorgingsproducten zijn vaak de reden dat gerstekorrels rond de ogen ontstaan. Een goed gehydrateerde huid is erg belangrijk. Een droge huid geeft een verhoogd risico op het ontstaan van gerstekorrels. Ook het (te) lang blootstaan aan uv-licht kan een oorzaak zijn. Een gerstekorrel wordt gevormd door een opstapeling van keratine. Dit is een direct gevolg van de verstopping van de talg- of zweetklier. De bultjes kunnen enorm hardnekkig zijn en blijven soms meer dan een jaar aanwezig.

witte gerstekorrels onder de ogen van een vrouw

Wat kunt u zelf doen tegen gerstekorrels?

Dat gerstekorrels niet gevaarlijk zijn is een geruststellend gegeven. Toch heeft u ze waarschijnlijk liever niet in uw gezicht. Deze bultjes laten zich niet uitknijpen en kunnen bijzonder hardnekkig zijn. U zult bij de huidverzorgingsspecialist de beste en meest effectieve behandeling krijgen. Toch kunt u thuis ook iets doen. Met een gezonde huid heeft u minder kans op de vorming van gerstekorrels. Drink ruim voldoende water en verzorg uw gelaat minstens twee keer per dag met een hydraterende crème. De huid laat zich in het geval van gerstekorrels goed verzorgen door de dode huidcellen van uw gelaat af te wassen. Gebruik hiervoor een goede exfoliant. Kijk uit met overmatig zonnebaden en gebruik altijd een goede hydraterende zonnebrandcrème.

De kans op gerstekorrels verminderen doormiddel van een goede exfolitant

Welke behandeling tegen gerstekorrels behandeling past bij u?

Bij Dorien.nl hebben we verschillende behandelingen die we inzetten voor het verwijderen en verminderen van gerstekorrels.

Tijdens een consult analyseren we de huid en klachten en wordt duidelijk welke behandeling het meest geschikt is. We stellen een persoonlijk behandelplan samen dat specifiek is toegespitst op uw huid. De snelste manier om van die vervelende gerstekorrels af te komen. Al onze behandelingen worden uitgevoerd met onze eigen unieke productlijn. Deze is speciaal ontwikkeld om specifieke huidproblemen aan te pakken.

Bekijk hieronder de mogelijke behandelingen die we kunnen inzetten om dit huidprobleem aan te pakken.

Veelgestelde vragen

  • Gerstekorrel uitknijpen?
    Al is het zo verleidelijk om deze uit te knijpen maar het is de vraag of je dit moet doen. Een gerstekorrel lijkt op acne of een puistje maar is totaal anders. Gerstekorrels kunnen niet uitgeknepen worden, er zal niets uitkomen bij het uitdrukken. Ga naar een specialist om deze te verwijderen. Wij staan voor u klaar.
  • Wat zit er in een gerstekorrel?
    Er zit geen talg in maar juist keratine, deze vinden we ook terug in nagels, haar en huid. Het is een proteine in de buitenste huidlaag. Om littekens te voorkomen, blijf van de gerstekorrel af en laat een specialist deze verwijderen.
  • Hoe kan ik gerstekorrels voorkomen?
    U kunt het niet geheel voorkomen maar zeker de kans verminderen. Om de kans te verkleinen kunt u hydraterende producten gebruiken zoals hyaluronzuur en dagelijks goed beschermen tegen de zon met een goede zonnebrandcrème. Reinig de huid goed met olievrije producten als u veel last heeft van gerstekorrels. In onze webshop hebben wij hier fantastische producten voor. Komt u er niet uit dan helpen wij u graag.

Plan een gratis consult

Een gratis consult is binnen 3 stappen gepland:

1. Vul onderstaand formulier in

2. Wij bellen u op het aangegeven moment voor een korte telefonische intake en het inplannen van de afspraak

3. U komt bij ons in de salon in Druten langs voor het gratis consult met een van onze specialisten.
Naam(Vereist)
Welke dagen bent u het beste telefonisch bereikbaar?
We bellen u wanneer het u uitkomt voor een korte telefonische intake en om het gratis consult in te plannen.
Welk dagdeel kunnen wij u het beste bellen?
Ja, ik wil de laatste acties, nieuwe producten en persoonlijke tips ontvangen.
Breedex Libelle rtl4 Huid Specialist

We zijn er voor u

Bij Dorien doen we er alles aan om u te laten stralen. Voor én na uw behandeling.

30+ jaar ervaring

Wij zijn een team van zeer ervaren & deskundige huidspecialisten. U wordt persoonlijk ontvangen.

Gratis consult

Al meer dan 250.000+ behandelingen uitgevoerd. Wij doen alles voor uw huid

Kom een keer langs

We starten altijd met een consultgesprek om uw wensen te bespreken. Deze is gratis.